Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Μαφία

Του Θανάση Χειμωνά
Την Τρίτη που μας πέρασε δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες δημοσιοποίησαν πρωτοσέλιδα το όνομα «αντιφρονούντα» (σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες) δικαστή του Σ.τ.Ε. εμπλέκοντάς τον σε ροζ σκάνδαλο. Φιλοκυβερνητικές είπα; Ίσως κάτι παραπάνω.
Βλέπετε, η Kontra News του γερόλυκου Γιώργου Κουρή ακολουθεί εδώ και χρόνια σκληρή συριζαίικη γραμμή. Για την Αυγή δε, τι να πούμε; Η Αυγή ουσιαστικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το γεγονός της χυδαιότατης δημόσιας διαπόμπευσης ενός δικαστικού λειτουργού μόνο και μόνο επειδή δεν συντάσσεται με τη γραμμή της εθνοσωτήριου κυβερνήσεώς σίγουρα σοκάρει. Ωστόσο, όσοι από εμάς είμαστε δραστήριοι στον
χώρο των σόσιαλ μίντια (αλλά και του ίντερνετ γενικότερα) τα τελευταία χρόνια και είχαμε το θράσος (!) να αμφισβητήσουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, πως θα σώσει τη χώρα και την Ευρώπη, πως είναι ένας πατριώτης γεμάτος Αθρωπχιά (sic) κλπ κλπ έχουμε νιώσει στο πετσί μας τέτοιου είδους πρακτικές.
Η συνεχής στοχοποίηση αποτέλεσε και αποτελεί το απόλυτο διαδικτυακό υπερόπλο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια της κρίσης. Έγραφες κάτι εναντίον του Τσίπρα ή υπέρ της κυβέρνησης του ΓΑΠ ή των «Σαμαροβενιζέλων»; Η φάτσα σου βρισκόταν παντού. Από κάτω διάβαζες live τoν οχετό των σχολίων- συνήθως απαξιωτικές ή σεξουαλικού περιεχομένου ύβρεις ανακατωμένες με απειλές. Κάποιοι πιο τολμηροί σου τα έλεγαν και σε ίνμποξ ή απευθείας μήνυμα, σχεδόν πάντα φυσικά κρυμμένοι πίσω από ψεύτικα προφίλ.
Η στοχοποίηση έχει στην ουσία δύο στόχους. Ο πρώτος είναι ο προφανής: Να τιμωρηθείς για τις αντιδραστικές απόψεις σου. Να βρεθεί κάποιος «αγανακτισμένος πολίτης» ή κάποιος «επαναστάτης» και να σε προπηλακίσει, να σε χτυπήσει, να βάλει γκαζάκια έξω από το σπίτι σου. Μέσες άκρες να σου κάνει αυτά που ο ίδιος ο τύπος που σε στοχοποιεί δεν έχει τα κότσια να τολμήσει. Από κει και πέρα όμως, δεν είναι ανάγκη να φτάσουμε ως εκεί. Ο βασικός ίσως στόχος είναι να σε τρομοκρατήσει. Να σε κάνει να κοιτάς συνεχώς πίσω από την πλάτη σου. Να το σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές πριν ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου. Να το ξανασκεφτείς πολύ καλά πριν αποφασίσεις να ξαναγράψεις, να ξαναπείς (ή να ξανακάνεις, στην περίπτωση του εν λόγω δικαστή του Σ.τ.Ε.) κάτι εναντίον του τρισμέγιστου Αλέξη.
Φυσικά, δεν αρκούν όλα αυτά. Οι έμμισθοι (όπως έχει πλέον περίτρανα αποδειχτεί) «στοχοποιητές» θα διαστρεβλώσουν όσα πεις. Θα σε φαιδροποιήσουν, θα σε παρουσιάσουν ως «Εχθρό του Λαού» ή και «Ανθέλληνα»- μια λέξη που χρησιμοποιείται πια πολύ περισσότερο από τους συριζαίους σε σχέση με τους ακροδεξιούς.
Επειδή όλα αυτά τα έχω ζήσει προσωπικά σε υπερθετικό βαθμό λοιπόν, δε σοκάρομαι με την ίδια την πρακτική. Τρομάζω όμως από την «εξέλιξη», την «τελειοποίηση» της. Παλιότερα οι στοχοποιήσεις αυτές προέρχονταν από περιθωριακούς χρήστες του Facebook και του Twitter, από άτομα αποτυχημένα στην προσωπική τους ζωή που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να ξερνάνε μίσος. Στην πορεία, τα άτομα αυτά στρατολογήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν, ανταμείφθηκαν με προσλήψεις στο Δημόσιο ή ακόμη και με μισθούς επί τούτου. Στην πορεία μπήκαν στο παιχνίδια διάφορα χυδαία site και, εσχάτως, οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Τα κανάλια που θα απομείνουν μετά το «ξεσκαρτάρισμα» του Παππά; Διάφορα «Ροζ» βίντεο που θα κυκλοφορήσουν ευρέως; Θα δούμε να συμβαίνουν παράξενα «ατυχήματα»; Τίποτα δεν θα μου κάνει εντύπωση πλέον. Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται όλο και περισσότερο σαν μαφιόζος παλιάς γκανγκστερικής ταινίας.
liberal.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα τι εκανες τωρα! Δημοσιευεις αρθρα αυτου του γραφικου υποκειμενου; Παλι καλα που υπαρχει και δε θα ξαναδει ποτε το πασοκ πανω απο 5%!!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Χειμωνά και άσε τους ΑΝΟΗΤΟΥΣ σαν τον παραπάνω να λένε.....

Ανώνυμος είπε...

Επαναφέρουν το πεντάευρο στα νοσοκομεία οι ξεφτίλες την κατάργηση του οποίου πανηγύριζαν αφού φόρτωσαν ήδη σε όλους τους συνταξιούχους και μια αύξηση εισφοράς υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Το Προφίλ μας