Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Δήμος Σερβίων - Βελβεντού: Θα αποφύγουμε το αδιέξοδο ;

Του Νίκου Λαζαριώτη
Στις δημοτικές εκλογές του 2014 οι δημότες του Δήμου μας επέλεξαν την σημερινή δημοτική αρχή που, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έπεισε τους  ψηφοφόρους ότι μπορεί να διοικήσει καλύτερα τον Δήμο, να βελτιώσει την καθημερινή ζωή,  θα αξιοποιούσε ευκαιρίες για την ανάπτυξη του τόπου, να φέρει μεγάλες επενδύσεις και θα μείωνε την ανεργία.
Εάν επαληθεύτηκαν όλα αυτά ή όχι ας το κρίνει ο κάθε δημότης.
Σήμερα όμως μετά από δυο και πλέον χρόνια έχει διαμορφωθεί στον Δήμο μας μια πραγματικότητα που ίσως δεν έχει προηγούμενο. Ο  συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» με επί κεφαλής τον κ. Κοσματόπουλο που κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε την ευθύνη να διοικήσει τον Δήμο ουσιαστικά έχει διαλυθεί.  
Τα υπονοούμενα του δημάρχου σε κάθε δημοτικό συμβούλιο εναντίον συμβούλων του για ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες, για υπονόμευση της λειτουργίας του Δήμου , για προσπάθεια ανατροπής του   κ.λ.π. αλλά και οι αντιδράσεις των συμβούλων έχουν ξεπεράσει πολλούς ηθικούς και δεοντολογικούς φραγμούς.
Την πρώτη ευθύνη για την κατάσταση φυσικά την έχει ο επί κεφαλής ο δήμαρχος  γιατί :  
Εάν οι δημοτικοί σύμβουλοι τον ¨πούλησαν¨, όπως συνηθίζει να λέει, τότε σημαίνει ότι διάλεξε όχι έναν –δυο άλλα λάθος όλους τους συνεργάτες του. Αφήνει επίσης υπονοούμενα για κάποιους δημοτικούς συμβούλους ότι τον  στήριξαν στις εκλογές σαν δήμαρχο αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν την ανατροπή του στην πορεία ώστε να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
Τα δεύτερο ενδεχόμενο είναι ότι ο δήμαρχος με την συμπεριφορά του ¨κατάφερε¨  να στρέψει εναντίον του όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του.
Η κατάσταση αυτή δεν θα ενδιέφερε κανέναν δημότη εάν αφορούσε αποκλειστικά τις ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις και τα προσωπικά παιχνίδια κάποιων συμβούλων. Όμως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι ο Δήμος. Υπάρχουν καθημερινές ανάγκες και προβλήματα που απαιτούν λύσεις.
Ο μόνος που ασχολείται με την καθημερινή λειτουργία του δήμου και προσπαθεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα είναι ο αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης Θεόδωρος. Μέχρι πότε όμως ;
Για να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος : Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (οριακή απαρτία με  14 παρόντες 10 της αντιπολίτευσης και 4 της συμπολίτευσης)  ο δήμαρχος ζήτησε την βοήθεια της αντιπολίτευσης για τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης. Με πρόταση του κ. Κωνσταντόπουλου προσφέρθηκε να βοηθήσει και βοήθησε ο κ. Αλεξόπουλος Τάσος. Από την πλειοψηφούσα παράταξη ο μόνος που ασχολήθηκε και με την Εμποροπανήγυρη ήταν ο αντιδήμαρχος ο κ. Κυριακίδης Θεόδωρος. Κανένας άλλος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν ενδιαφέρθηκε ούτε ασχολήθηκε ούτε βοήθησε.
Το ερώτημα είναι αν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ο Δήμος μόνο με έναν αντιδήμαρχο  όσο δραστήριος και αν είναι αυτός ; Έρχεται χειμώνας και τα δυο εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο στο συνεργείο πως θα ανοίξουν οι δρόμοι στην ορεινή ζώνη ;
Δεδομένου ότι εκλογές θα γίνουν το 2019 ο Δήμος  οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο για να μην πούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κύριε δήμαρχε ,
Οι δημότες σε ψήφισαν να διοικήσεις το Δήμο μέχρι το 2019. Εάν νομίζεις ότι όπως είναι σήμερα η κατάσταση μπορείς να συνεχίσεις καλώς.
Εάν όμως  ο Δήμος αδυνατεί να λειτουργήσει γνωρίζεις καλά ότι και να θέλει σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν μπορεί να συνδιοικήσει   άρα εσύ αποκλειστικά έχεις την ευθύνη να δώσεις τη λύση.

ΣΕΡΒΙΑ 04/10/2016

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

13 σχόλια:

Κυριάκος Τσολακίδης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος είπε...

Πράγματι είναι εξαιρετικά φιλότιμη και αποτελεσματική η προσπάθεια που κάνει ο Θεόδωρος Κυριακίδης. Είναι προφανές ότι ο Δήμος λειτουργεί σήμερα χάρη στον Θεόδωρο Κυριακίδη. Απώλεια είναι αποστασιοποίηση του Μίλτου Ζορμπά με τον οποίο ως πρόεδρο επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουμε άριστη συνεργασία. Ένας κούκος, όμως, ή δύο, δεν φέρνουν την άνοιξη.
Εύχομαι να αντέξουν στην πίεση, για το καλό του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

you make shit up and gazing...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάστααση.Αφου ο δήμαρχος δεν καταλαβαίνει και ενεργεί εγωιστικά κάποια ανώτερη αρχή πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να τον στείλει να ξεκουραστεί για το καλό του τόπου.Και άλλη φορά ας προσέχουμε πως και ποιον ψηφίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Και ας υποθέσουμε ότι παραιτείται. Ποιός θα αναλάβει δήμαρχος; Ο Ζυγούρης, ο Σταύρος ο Παπαδόπουλος ή κάποιος από τους Βελβεντινούς; Αστο, καλύτερα να λείπει το βύσσινο.
Δυστυχώς ο Καλλικράτης δεν προβλέπει διαδικασίες παραίτησης του δημάρχου και της πλειοψηφίας. Ούτε κάποια ανώτερη αρχή μπορεί να τον παραιτήσει χωρίς τεκμηρίωση. Απ' ότι φαίνεται θα τον φάμε στην μάπα για άλλα τρία χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ο δημος χρειαζετε νεα δημοτικη αρχη αλλα και υπαλληλους στις καταληλες θεσεις. καποιοι δεν ξερουν τι τους γινεται και εχουν πολυ υπευθυνα ποστα. δεν ξερω πως βρεθηκαν εκει αλλα πρεπει να αλαξουν. και οι περισοτεροιι υπαληλοι ειναι δυσαρεστημενοι. εαν νομιζετε οτι υπερβαλω που μιλαω για τους υπαληλου δεν εχετε ιδεα απο δημο. χωρις αυτους δεν γινεται τιποτα αρκει βεβαια να υπαρχει δημαρχος και δημοτικοι συμβουλοι σοβαροι. αλλα εμεις τους ψηφισαμε και μαλιστα καποιους οπως τον ζυγουρη τον ειχαμε ξαναδει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίει ο Δήμαρχος, αλλά αυτοί που τον πίστεψαν και τα ψέματα και οι συκοφαντίες εναντίον του πρώην Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου. Τώρα ας λουστούμε όλους αυτούς τους κυρίους της πλειοψηφίας και το Δήμαρχο.Και ο Ν Λ δεν είναι αυτός που πρώτος το έβαλε στα πόδια;. Αν εκλεγόταν ο Κωνσταντόπουλος θα τον εγκατέλειπε; Ας αφήσει τώρα τα δάκρυα για το Δήμο

Ανώνυμος είπε...

και έχουμε μπροστά μας 3 ολόκληρα χρόνια αυτής της Δημοτικής Αρχής. Τα οποία θα είναι κυριολεκτικά καταστροφικά για το σύνολο του Δήμου. Με τις πράξεις (Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου) και τις παραλήψεις τους. Με ένα Δημοτικό Συμβούλιο που στις συνεδριάσεις του θα αδυνατεί να παίρνει αποφάσεις, ή και αν παίρνει με ευκαιριακές και συγκυριακές πλειοψηφίες, αυτές θα τις γράφει ο Δήμαρχος στα παλιότερα των υποδημάτων του, κοινώς δεν θα τις εφαρμόζει και θα ενεργεί αυτός κατά το δοκούν (γι αυτόν). Κάθε μέρα θα χειροτερεύουν τα πράγματα Όποιος δεν το κατανοεί αυτό, θα το διαπιστώσει στην πορεία. Μόνη λύση η με νομοθετική πράξη επανασύσταση ΤΩΡΑ του Δήμου Βελβεντού. Που θα δώσει τη δυνατότητα (με βάση τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) να διενεργηθούν εκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο. Και όχι η - πιθανή ίσως - επανασύστασή του στα τέλη αυτής της θητείας και λίγο πριν τις επόμενες εκλογές. Αλλοιώς τα όσα θα συμβούν στην τριετία που έρχεται στο σύνολο του Δήμου δεν θα είναι αναστρέψιμα τα επόμενα χρόνια. Χαμένοι θα είναι δηλαδή όλοι. Σερβιώτες (κατά την έννοια της Δημοτικής Ενότητας,) Καμβούνιοι, Βελβεντινοί και Λιβαδεριώτες.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν θέλει να παραιτηθεί ο Δήμαρχος γιατί δεν φεύγει όλοι στο νυν αλλά και οι επόμενοι που θα έρθουν από το ΔΣ;Eίναι πολύ απλά τα πράγματα αλλά κανένας δεν αφήνει την καρέκλα του.Οσο μικρή και αν είναι ακόμη και ΣΚΑΜΠΟ είναι γλυκιά.

Ανώνυμος είπε...

Niko Lazarioti otan grafeis na kitazese ston kathrepti prota, to oti protostatises sto Terastio Mpaxalo tis Anaplasis bazodas tous dimotes se fasaries kai epipleon exoda apokatastasis ton terastion zimion, dixnei oxi mono tin aneythinotita sou alla kai to paraskinio me oti ayto sinepagete ..... Epipleon ekopsrs ton istoriko platano se mia mera kai den sevastikes tin istoria tou topou sou kai tora milas apo pano? Den simeni pos simerizome ton Grevenioti Dimarxo kai olo ayton ton Vourko pou efere ston topo mas, den simerizome omos kai ton Trigonioti Kostadopoulo pou o laos ton apodokimase stis ekloges. Ti ekanes esi sigkerkrimena? proto melima sou itan kai einai to Metanasteytiko me to zoi metanastes sta Servia, partous sto spiti sou aggalia ama tous goustaris. Ston proto sxolio symfono me ton Kyriako o anthropos prospathi oso mpori alla enas koukous den ferni tin anixi, oi aloi mas psofisane, posifasne kai oi Mpoufoi tis adipoliteysis !!! ai-vres oxi alli logokrisia sta sxolia ta pragmata einai poli sovara.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΚΑΤΙ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για τίποτε. Δεν του καίγεται ότι η παράταξη του έχει διαλυθεί. Δεν υπάρχει διοίκηση. Δεν υπάρχει δημοτική αρχή. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ο Κυριακίδης πρέπει να γίνει διμαρχος. Είναι τετραπέρατος. Είναι σοφός και μπορεί να σωσει την περιοχή.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΕΙ Ο ΔΗΜΟς ΒΕΛΒΕΝΤΟΎ ΌΠΩς ΘΈΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑς ΠΟΙΟς ΘΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟς ΔΗΜΑΡΧΟς ΓΙΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟ?ΚΑΙ ΠΟΙΟς ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΑ?ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑς ΔΙΚΗ ΣΑς ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟς ΚΑΙ ΜΑς ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑς ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑς ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙς ΒΑΡΟς ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.
ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ:ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.
ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ:ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ.
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ:ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΣΠΙΡΤΟ.
ΖΥΓΟΥΡΗΣ:Ο ΠΕΛΕ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Το Προφίλ μας