Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εικόνα αποδιοργάνωσης στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού – Αναβλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας – Δεν προσήλθαν συνειδητά οι ανεξαρτητοποιηθέντες από τον συνδυασμό του δημάρχου δημοτικοί σύμβουλοι

Του Χρήστου Βήττα
Εικόνα αποδιοργάνωσης εμφανίζει ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού, όπου τα προβλήματα λειτουργίας είναι πλέον εμφανή. Χτες βράδυ δεν κατέστη δυνατή η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λόγω έλλειψης απαρτίας, με αποτέλεσμα να πάνε πίσω θέματα τα οποία έπρεπε να συζητηθούν επειγόντως.
Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος που ορίστηκε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία έπρεπε να είναι παρόντες 14 δημοτικοί σύμβουλοι για να υπάρξει απαρτία, αλλά παρέστησαν λιγότεροι. Ήταν προγραμματισμένα θέματα για αντικαταστάσεις μελών σε διάφορες επιτροπές, ώστε αυτές να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να προωθήσουν άμεσα ζητήματα.
Επίσης θα συζητιόταν το θέμα της εμποροπανήγυρης Σερβίων, ώστε να τρέξουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα για την οργάνωσή της, καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής πλησιάζει.
Βεβαίως, δεν είναι και τόσο τραγικό αν μία φορά αναβληθεί ένα δημοτικό συμβούλιο λόγω μη απαρτίας, ούτε αυτό συνέβη μόνο στο δήμο Σερβίων, αλλά έχει συμβεί και αλλού. Όμως εδώ τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, καθώς δεν προσήλθαν συνειδητά στη συνεδρίαση όλοι οι ανεξαρτητοποιηθέντες (5-6 σύμβουλοι), οι οποίοι ήθελαν να μπλοκάρουν τη λειτουργία του δήμου και τη λήψη αποφάσεων στα συγκεκριμένα θέματα. Επειδή βεβαίως αυτό μπορεί να ξαναγίνει εφόσον πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, όλα δείχνουν ότι τότε ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού θα φτάσει σε λειτουργικό αδιέξοδο, δεν θα μπορεί να λάβει αποφάσεις, ουσιαστικά δεν θα υπάρχει διοίκηση.
Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να λύσει τα όποια προβλήματα έχει με πρώην συμβούλους του. Μια τέτοια προσπάθεια έγινε πρόσφατα με οργάνωση σύσκεψης του συνδυασμού στον Βαθύλακκο, όπου όλα αυτά συζητήθηκαν, αλλά κατά πως φαίνεται δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

2 σχόλια:

Ο γνωριζων είπε...

ΧΩΡΙΣ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΗΤΤΑΣ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ 8+1=9, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΤΥΑΣΜΟΥ-ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ "ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ" ΑΦΟΥ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΡΟΛΟΙ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΟΥ ΤΟΝ Κ. ΤΣΙΤΣΟΚΑ .... ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ 15.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας