Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Επίπεδη κοιλιά & άσκηση… ώρα να ανατρέψουμε τους μύθους!

Ο περισσότερος κόσμος έχει συνδυάσει τους κοιλιακούς με την επίπεδη κοιλιά! Ωστόσο, η σχέση της άσκησης με την επίπεδη κοιλιά δεν φαίνεται να είναι και τόσο… «επιφανειακή». Δύο είδη ασκήσεων μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας σας και όχι μόνο… η κάθε μία με διαφορετικό τρόπο!
Κοιλακοί… για να γίνετε φέτες; ΜΥΘΟΣ

Οι αναερόβιες ασκήσεις, όπως οι κοιλιακοί και τα βάρη, αυτό που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν τους μύες της περιοχής. Δυναμώνοντας αυτήν την περιοχή του σώματός μας, δημιουργούμε μια φυσική «ζώνη ασφαλείας» γύρο από την σπονδυλική μας στήλη, έτσι ώστε να μην είναι εκτεθειμένη σε οποιοδήποτε στραβοπάτημα ή υπερφόρτωσή της στην καθημερινή μας ζωή π.χ. εργασία. Επειδή η κοιλιακή χώρα αποτελεί από τις πιο δημοφιλείς λιποαποθήκες του οργανισμού μας, η συσσώρευση βάρους εκεί επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Επίσης, η καθιστική θέση που απαιτούν οι περισσότερες δουλειές σήμερα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εκφυλιστικές ασθένειες της σπονδυλικής στήλης .
Η πεποίθηση ότι μπορούμε να χάσουμε λίπος από κάποια συγκεκριμένη περιοχή με το να εξασκούμε την συγκεκριμένη περιοχή, η λεγόμενη "τοπική μείωση" αποτελεί μύθο. Έρευνες έδειξαν πως οι ασκήσεις κοιλιακών δεν μειώνουν την ποσότητα ή το μέγεθος του κοιλιακού λίπους. Αν θέλουμε λοιπόν δυνατούς, καλλίγραμμους κοιλιακούς μύες αλλά με μικρό ποσοστό σωματικού λίπους, χρειαζόμαστε το εξής τρίπτυχο :
1) Η αεροβική δραστηριότητα (τρέξιμο, ποδήλατο, aerobic, κολύμβηση)
2) Οι ασκήσεις που έχουν ωs στόχο την ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών
3) Μια σωστή και προσεγμένη διατροφή με χαμηλά λιπαρά

Η αεροβική σας άσκηση θα πρέπει να διαρκεί από 30’ έως 45’ τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Πιο αποτελεσματική για το χάσιμο λίπους φαίνεται να είναι η προπόνηση με διαλείμματα, η οποία θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος και θα διατηρήσει τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα για αρκετή ώρα μετά το τέλος της άσκησης. Εάν είστε αρχάριος, ξεκινήστε με χαμηλότερους ρυθμούς και σιγά-σιγά αυξήστε το χρόνο που γυμνάζεστε.
Η διαλειμματική προπόνηση περιλαμβάνει διαστήματα υψηλής έντασης που εναλλάσσονται με διαστήματα πιο χαμηλής έντασης. Οι ασκήσεις κοιλιακών που θα επιλέξετε καλό είναι να μην επαναλαμβάνονται κάθε μέρα και να υπάρχει ποικιλία και εναλλαγή. Φανταστείτε τους κοιλιακούς σαν ένα πλέγμα όπου θα πρέπει να γυμνάσετε κάθε σημείο του. Τέρμα, λοιπόν, με τα αμέτρητα ροκανίσματα. Μην ιδρώνετε πάνω στον πάγκο των κοιλιακών. Δεν είναι η λύση για μια επίπεδη κοιλιά!

Εάν σας αρέσει να γυμνάζεστε στην φύση μπορείτε να κάνετε γρήγορους περιπάτους, τρέξιμο, ποδηλασία, κλπ. Όσοι αγαπούν τους κλειστούς χώρους μπορεί να δοκιμάσουν τους διαδρόμους της γυμναστικής ή τα σταθερά ποδήλατα. Εάν είστε στο σπίτι μπορείτε να δοκιμάσετε τα σκοινιά και το χορό

nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας