Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πετάξτε την ζυγαριά

Το καλύτερο όπλο στη μάχη με τη ζυγαριά, είναι η αδιαφορία. Διαβάστε το παρακάτω και θα καταλάβετε.
Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν την περιβόητη ζυγαριά-ρουλέτα. Ανεβαίνουν σε αυτήν και περιμένουν με αγωνία να δουν που θα σταματήσει η μπίλια! Σίγουρα η ζυγαριά, αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο του βάρους. Το πρόβλημα όμως ξεκινά, όταν αυτό που σας δείχνει, καθορίζει το ποια είστε και κατ’επέκταση την αξία σας. Μήπως να κατεβαίναμε από αυτήν και να προσπαθούσαμε να «ελαφρύνουμε» λίγο τις πεποιθήσεις μας;
Τα παρακάτω σημάδια, δείχνουν ότι ίσως και να της έχετε δώσει περισσότερο βάρος (και αξία) από όση χρειάζεται.
Ανησυχείτε συνέχεια για τα κιλά σας: Κολλάτε περισσότερο με τα νούμερα και λιγότερο με το πως αισθάνεστε με το σώμα σας. 2-3 παραπανίσια κιλά δεν είναι λόγος δυστυχίας ούτε αποχής από το φαγητό μέχρι να έχετε ζαλάδες και να βλέπετε μπέργκερ αντί για αστεράκια. Αντί να είστε σε δίαιτα εφ’όρου ζωής, υιοθετήστε υγιεινές συνήθεις διατροφής και βάλτε στη ζωή σας την άσκηση. Εάν διατηρήσετε ένα υγιεινό πλάνο, να είστε σίγουρες ότι τα αποτελέσματα που θέλετε, θα έρθουν.
Ζυγίζεστε περισσότερο  από μια φορά την ημέρα: Το σωματικό μας βάρος παρουσιάζει αυξομειώσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λίγο παραπάνω νερό που ήπιαμε, λίγη κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό, κάποιες τροφές, κλπ. Μην «ανεβάζετε» τον εαυτό σας στο βασανιστικό αυτό roller coaster. Στη μάχη των κιλών, εάν ζυγίζεστε καθημερινά ή αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, τo μόνο που θα καταφέρετε, θα είναι να χάσετε τη μάχη γιατί πολύ απλά θα είστε απογοητευμένη, δηλαδή άοπλη και ευάλωτη ψυχολογικά. Κρίμα δεν είναι; Ζυγιστείτε μια φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο.
Η ζυγαριά αποφασίζει για τη διάθεσή σας: Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σας, αφού το νούμερο που βλέπετε, το μεταφράζετε σαν ανταμοιβή στις προσπάθειές σας. Εάν όμως δεν έχετε πιάσει το στόχο σας, τότε αισθάνεστε δυστυχισμένη και γεμάτη νεύρα. Επειδή έχετε αναπτύξει σχέσεις οργής, με τον αόρατο αυτόν κριτή, κατεβείτε γρήγορα από τη ζυγαριά και βρείτε εναλλακτικές. Τα ρούχα σας π.χ., είναι ένας πολύ καλός τρόπος προκειμένου να καταλάβετε εάν έχετε πάρει κάποια παραπάνω κιλά και να πράξετε ανάλογα.
Τιμωρείτε τον εαυτό σας: Εάν κάποια στιγμή ενδώσετε σε ένα γλυκό, πίτσα ή οποιοδήποτε άλλο διατροφικό «πειρασμό», για να μην σας καταλάβει η «κακιά» ζυγαριά, γυμνάζεστε μέχρι τελικής πτώσεως ή επιλέγετε για τις επόμενες 2-3 ημέρες για κυρίως πιάτο, τη λιμοκτονίας. Έχετε σκεφτεί ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται και αυτός κάποιες φορές ένα δωράκι; Με μια μπάλα παγωτό ή δυο κομμάτια πίτσα, καμία γυναίκα δεν κατέληξε υπέρβαρη. Απλά το βράδυ κοιμήθηκε ευτυχισμένη. Μην χάσετε λοιπόν αυτή τη χαρά!
Γι’ αυτό πετάξτε την ζυγαριά!
 jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας