Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Σε μια χώρα που η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη είναι απούσες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναλαμβάνουν με το έτσι θέλω τον ρόλο του αυταρχικού ηγέτη.

Η Σκύλα, η Χάρυβδη και η βία
του Πέτρου Κωστόπουλου από το pkool.gr
Οι πολιτικοί απολαμβάνουν τον τελευταίο καιρό όλες τις «τιμές» για όλα όσα έχουν κάνει τόσα χρόνια. Σαν βασικοί υπεύθυνοι της κατάντια μας πληρώνουν το αντίτιμο με πάρα πολλούς τρόπους, από προπηλακισμό μέχρι γιαούρτι, πράγμα που το βρίσκω προσωπικά απαράδεκτο. Μια άλλη κατηγορία όμως πολιτικών όντων, γιατί και ο συνδικαλισμός πολιτικός είναι μην κοροϊδευόμαστε, μάλλον περνάει στο ντούκου.
Ο συνδικαλισμός έχει χάσει πια κάθε έννοια προάσπισης συμφερόντων και έχει μετατραπεί σε μια άτυπη αυταρχική κυβέρνηση του τόπου, κλείνοντας λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, δημιουργώντας προβλήματα που ουδείς είχε φανταστεί. Τόσο ντούκου που έχουμε φτάσει πλέον σε σημεία άγριας βίας και τραμπουκισμού. Όπως είναι βία η ανεργία, βία είναι και η διάλυση του κοινωνικού ιστού των πόλεων, η ταλαιπωρία των ανθρώπων, τα κλεισίματα των δρόμων και των εργασιών και η παρακώλυση όλων των επαγγελμάτων. Ο συνδικαλισμός τόσα χρόνια ήταν μέσα στην ίδια λούμπα και την ίδια κατάντια που ήταν και η πολιτική. Είναι σαφές ότι τα κόμματα γέννησαν τέρατα που κινδυνεύουν να τους κάνουν μια χαψιά.

Μην γκρινιάξει κανείς στο ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΗ, ήταν για το κόμμα αυτό οι ντόπιοι Τσε Γκεβάρα των 70s και των 80s. Τώρα έχουν προστεθεί και οι «Βαλέσα» της δεξιάς σαν τον Θύμιο Λυμπερόπουλο.
Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα φτάναμε στην αγριάδα που φτάσαμε σήμερα. Χθες οι υπάλληλοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπούκαραν να δείρουν τους δημάρχους και οι φωτογραφίες δίνουν ανάγλυφη την εικόνα αυτής της βίας. 
Ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έφαγε χοντρές και ψιλές, πήγαν να του βάλουν μαύρη κουκούλα, γιατί είχε τολμήσει να πει ότι είναι πιο φθηνές οι υπηρεσίες για τους δήμους αν τον καθαρισμό των πόλεων αναλάμβαναν ιδιωτικές εταιρίες. 
Ο Γιώργος Καμίνης έφυγε τρέχοντας για να μην τον πλακώσουν, χθες ο Γιάννης Μπουτάρης προπηλακίστηκε και σήμερα απείλησαν να τον πετάξουν στο Θερμαϊκό. Χθες είχε δηλώσει ότι ο δημοτικός καθαρισμός όπως γίνεται σήμερα κοστίζει 250 ευρώ τον τόνο, ενώ αν τον αναλάμβαναν ιδιωτικές εταιρίες το κόστος δεν θα ξεπερνούσε τα 80 ευρώ τον τόνο. 
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των ταξιτζήδων Θύμιος Λυμπερόπουλος, αγαπημένο παιδί του Αντώνη Σαμαρά, σε πύρινο λόγο σήμερα απειλεί ότι, «αν είναι να πεθάνουμε εμείς, θα πεθάνετε και εσείς μαζί μας». Φαντάζομαι ότι εννοεί την κυβέρνηση, γιατί μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει εξαίρεση για τον υπόλοιπο πληθυσμό με τις κινητοποιήσεις. 
Ο Νίκος Φωτόπουλος παίρνει τον νόμο στα χέρια του και προφανώς λειτουργεί ως ιδιοκτήτης της ΔΕΗ. Περιττό να υπενθυμίσω ότι πριν λίγες μέρες, και νομίζω ότι συνεχίζεται, γνωστές συνδικαλιστικές οργανώσεις καταλάμβαναν για πλάκα υπουργεία και βουλευτικά γραφεία. Και να ήταν μόνο αυτά…

Θα μου πεις, τι κάνει η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη για όλα αυτά και έχουν αφήσει τη χώρα να γίνει οίκος ανοχής. Τίποτα. Και τι να κάνουν ακριβώς, όταν και αυτοί είναι υπεύθυνοι για μια σειρά «ατασθαλιών», παντός τύπου. Την ώρα που συζητάνε για κοψίματα, σφαγιαστικά, αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση μοίρασε κονδύλια ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Ποιος τα μοίρασε, που τα μοίρασε, μόνο ο Θεός το ξέρει. Διάβασα μία λίστα για 550 μη κυβερνητικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών, των περισσοτέρων εκ των οποίων η λειτουργία δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει. Η δικαιοσύνη τον τελευταίο καιρό είναι και αυτή απούσα από εκεί που πρέπει να είναι παρούσα. Διαβάζω μια λίστα από τον Γιάννη Πρετεντέρη στα “Νέα”: ανακριτής αφήνει ελεύθερο τον Ψωμιάδη και ακόμα τον ψάχνουν, αποφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα γιατί ολοκληρώθηκε ο χρόνος προφυλάκισης χωρίς να έχει εκδικαστεί η υπόθεση ακόμα (!), αθωώθηκε κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών γιατί δεν είχε πρόθεση να εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών αλλά να απειλήσει! Δύο κορίτσια 15 χρονών έπεσαν σε κόμμα από χρήση κοκαΐνης σε κατάληψη σχολείου αλλά κανείς εισαγγελέας δεν έδωσε εντολή στην αστυνομία να παρέμβει. Ο Αεροπαγίτης που ήταν επικεφαλής της επιτροπής για τα στημένα, με τη γνωστή σε όλους κατάληξη, είναι ο ίδιος που θα αναλάβει την εμπλοκή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση με τα γερμανικά υποβρύχια.
Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν χρειάζονται συμπεράσματα σε ένα κείμενο. Τα ξέρουν μόνοι τους. Έχουμε μπλέξει ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη και η τήρηση του νόμου αφήνεται στα χέρια όποιου τον ερμηνεύει όπως γουστάρει. Για καθυστερημένο ΦΠΑ πάντως σε πάνε στη φυλακή…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κωστοπουλος είναι ο συγκεκριμένος που ξέρουμε όλοι; http://tsiliadoros.blogspot.com/2011/03/blog-post_304.htmlοι

που υπάλληλοι του έχουν σελίδα στο φειςμπουκ για λογαριασμό του, εκτός αν είναι άλλος.
Ούτε να γελάσω δεν πρέπει,για όνομα του αλλαχ.
Από ποια μελέτη αποδεικνύονται οι τιμές που λέει; ίσως από αυτήν στον σταθμό τρένων της θεσσαλονικης που έφυγε ο εργολάβος βράδυ και άφησε απλήρωτες τις καθαρίστριες

Το Προφίλ μας