Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Για το πρόγραμμα : «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Δήμου Πτολεμαΐδας

 Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Επικοινωνίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια της δράσης : “Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ΄ οίκον βοήθειας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ να υποβάλλει το ειδικό έντυπο αίτησης με τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά για την αξιολόγηση και επιλογή των ωφελουμένων: 

• Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου 
• Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας 
• Αντίγραφο Οικογενειακής κατάστασης 
• Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λαμβάνουν υπηρεσίες από άλλη δομή Επιπρόσθετα για τους ωφελούμενους που εντάσσονται στην κατηγορία των ΑΜΕΑ 
• Βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής. 
Για όσους αδυνατούν να μετακινηθούν προβλέπεται, σε συνεννόηση με την Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό κα. Μητροπούλου Ολυμπία, η επίσκεψη κατ’ οίκον, η συμπλήρωση της αίτησης και η λήψη των δικαιολογητικών από στελέχη της δομής. Το πρόγραμμα: “Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας” είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και απευθύνεται : 
α). σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους, 
β). σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, 
γ). σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και άλλες αναπηρίες που ζουν μόνα τους, 
δ). σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και άλλες αναπηρίες που ζουν με την οικογένειά τους, αλλά κινδυνεύουν να αποκλεισθούν από το κοινωνικό τους περιβάλλον. 
Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, να βοηθήσει τα άτομα να μην αισθάνονται μοναξιά και εγκατάλειψη ώστε να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση. Οι υπηρεσίες που παρέχει το πρόγραμμα, είναι: 
Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη ωφελούμενου και οικείου περιβάλλοντος, συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ενημέρωση των ωφελούμενων για τα προνοιακά τους δικαιώματα. Νοσηλευτική πρωτοβάθμια φροντίδα (μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, πραγματοποίηση ενέσεων, αλλαγή τραυμάτων, αναγραφή φαρμάκων, παροχή φαρμάκων) Οικογενειακή - οικιακή φροντίδα (καθαρισμός σπιτιού, ατομική υγιεινή, ψώνια, πληρωμή λογαριασμών, αγορά φαρμάκων) 
Οι υπηρεσίες παρέχονται στους ωφελούμενους από εξειδικευμένο προσωπικό: Κοινωνική Λειτουργό, Νοσηλευτές, Βοηθητικό προσωπικό. Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. 
Η δομή στεγάζεται στην οδό Π. Μελά 4 και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 24630 81232 κα. Μητροπούλου. 
Για την Δ.Ε.Π.Ε.ΚΟ.Π.Π.
Η Πρόεδρος 
Σουλτάνα Βάνη - Κεχαγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας