Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ασε τη Βουλή και τρέχα... Αλέκος Αθανασιάδης για περιφερειάρχης;

από ΤΑ ΝΕΑ
Κύμα φυγής βουλευτών του ΠαΣοΚ από το Κοινοβούλιο φοβούνται στην κυβέρνηση με αφορμή τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση τον Νοέμβριο. Ηδη η επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων έχει πάρει μηνύματα από πολλούς βουλευτές της συμπολίτευσης ότι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν πρωτίστως περιφέρειες, ενώ ορισμένοι δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους ακόμη και για δήμους της χώρας. Την τάση... εγκατάλειψης της Βουλής επιτείνουν η κατάσταση που επικρατεί στα πολιτικά πράγματα της χώρας όπως και η απαξίωση του βουλευτικού αξιώματος, ενώ τα σκάνδαλα απομειώνουν την ισχύ του κατέχοντος βουλευτική έδρα. 

Παράλληλα, σύμφωνα με μέλος της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, οι βουλευτές γίνονται αποδέκτες σκληρής κριτικής από τους ψηφοφόρους τους, λόγω τόσο των οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση όσο και της γενικευμένης εικόνας διαφθοράς που κυριαρχεί για τους πολιτικούς. «Ο κόσμος μάς βρίζει, δεν θέλουν καν μάς ακούσουν», εκμυστηρεύτηκε προσφάτως βουλευτής της περιφέρειας σε μέλος της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του ΠαΣοΚ, υποδηλώνοντας την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα. 
Ισχυρές θέσεις
Οπως επισημαίνουν στην Ιπποκράτους, η πρόκληση της διοίκησης μιας περιφέρειας είναι μεγάλη εφόσον ένας βουλευτής μπορεί να μη μπει ποτέ στην κυβέρνηση έπειτα από ανασχηματισμό, ή μπορεί πολύ εύκολα να βρεθεί εκτός ύστερα από μια κυβερνητική αποδόμηση. Τονίζουν ακόμη ότι οι περιφέρειες αποτελούν ισχυρότατες πολιτικές θέσεις, τις οποίες οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης μπορούν να διατηρήσουν για τουλάχιστον μία τετραετία. Επίσης, ουσιαστικά ένας περιφερειάρχης λόγω των αρμοδιοτήτων του θα έχει υπό την επιρροή του τουλάχιστον 15 βουλευτές, ίσως και περισσότερους εάν διοικεί μεγάλη περιφέρεια της χώρας όπως για παράδειγμα η Αττική. 
Από την ερχόμενη εβδομάδα οπότε θα έχει κλείσει ο κατάλογος των υποψηφίων έως και τα τέλη Ιουνίου θα συγκροτηθούν σε όλους τους νομούς της χώρας μικρά όργανα του ΠαΣοΚ (βουλευτές, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, γραμματείς Νομαρχιακών) που μαζί με την επιτροπή αξιολόγησης θα αποφασίσουν για τους καταλληλότερους υποψηφίους της περιοχής τους. Στόχος είναι το αργότερο στις αρχές Ιουλίου να κλειδώσουν όλες οι υποψηφιότητες, πλην μερικών δεκάδων για τις οποίες οι αποφάσεις θα ληφθούν λίγο αργότερα. Το σκέπτονται ακόμα και υπουργοί Δειλά δειλά μέχρι στιγμής κάποιοι βουλευτές, ακόμη και μέλη της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθυμος να διεκδικήσει την περιφέρεια Κυκλάδων είναι ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ πιέσεις έχουν αρχίσει να ασκούνται και στην Ελπίδα Τσουρή για να διεκδικήσει την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία πάντως έχει πει στους συνομιλητές της πως αν της ζητηθεί τότε θα θέσει υποψηφιότητα. 
Παράλληλα, προσεκτικές συζητήσεις για την περιφέρεια Ηπείρου έχει κάνει και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης δηλώνει ανοιχτά πως επιθυμεί να διεκδικήσει την περιφέρεια Κρήτης. Επίσης, ο Μανώλης Σκουλάκης δεν έχει κρύψει ότι ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Χανίων. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εκτός από τον νομάρχη Εβρου Νίκο Ζαμπουνίδη έχουν ακουστεί έντονα τα ονόματα των βουλευτών Δράμας Χρήστου Αηδόνη και Καβάλας Μιχάλη Τιμοσίδη . 

Για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο βουλευτής Κοζάνης Α λ έ κ ο ς Α θ α ν α σ ι ά δ η ς. Επίσης, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συζητείται το όνομα του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει διοργανώσει πολλές ημερίδες σε νομούς της περιφέρειας παρότι ο ίδιος επισήμως διαψεύδει ότι τον ενδιαφέρει μία τέτοια προοπτική. Για την ίδια περιφέρεια συζητείται και το όνομα του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φλωρίδη. Μείζον πρόβλημα υπάρχει στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου δεν αποκλείεται να επιστρατευτεί τελικώς ένας από τους υπουργούς ( Πάνος Μπεγλίτης, Γιάννης Μανιάτης ) που εκλέγονται εκεί.

●●● Οι υποψηφιότητες άρχισαν να κατατίθενται την Τρίτη (μέσω του διαδικτυακού τόπου www. pasok.gr) όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο, με προθεσμία υποβολής την αυριανή ημέρα. Η επιτροπή αξιολόγησης προσανατολίζεται στη θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου κυρίως για τους μεγάλους δήμους (π.χ. Αθήνα) ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι όποιος είναι υποψήφιος, είτε εκλεγεί είτε όχι, θα παραμείνει και θα ασχολείται με τα δημοτικά θέματα.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΤΕ!!! Ελάτε πιο κοντά για να σας φτάνουμε...!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Περιφερειάρχης ο Αλέκος,Δήμαρχοι ο Λάζος και ο Βασίλης.Τάσα ετοιμάσου για τη Βουλή....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

X.E
και ΞΑΝΑ...προκόψε... η ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να δεις Χ.Ε. ότι σε λίγο κάποιοι που βιάστηκαν να διεκδικήσουν υποψηφιότητες (Λωτίδης - Κωνσταντόπουλος) θα παρακαλάνε να ακυρώσουν τις υποψηφιότητες.
Υπόψη στο site δεν προβλέφτηκε κουμπί διαγραφής της υποψηφιότητας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ Ο ΠΑΡΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Βελβεντό δεν θα ψηφίσει. Μέχρι να γίνει αυτόνομο.

Ανώνυμος είπε...

Kyrie X.E. krata mikro kala8i. Mi sou po na min kratas tipota giati alla einai ta sxedia gia ta Serbia. Se vlepo den kaneis oute mia diapsefsi. Gargaliesai me tin karekla pou toso katigorouses edo mesa. Exes kairo na ma8eis kai sy.

Ανώνυμος είπε...

Εν...μέσω θέρους και μετά απο μακράν περίοδον απουσίας, επανήλθεν επι των σχολίων ο...Χ.Ε και βεβαίως οι τοποθετήσεις του, πάντοτε έχουν ενδιαφέρον...
-Κ-

Ανώνυμος είπε...

Oι καρέκλες είναι για τους καρεκλάδες...Δόξα το θεό δουλειά έχω...Και πάνω απο την οικογένεια μου την δουλειά μου και τους φίλους και μαθητές μου δεν βάζω καμία καρέκλα...

Υ.Σ.1.Ούτε μία πλάκα δεν μπορούμε να κάνουμε....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Οι καλύτερες καρέκλες είναι αυτές που μπορείς και ξαπλώνεις παράλληλα. Απο το γνωστό ξέρετε με ένα σμπάρο δυό τριγώνια. Εκαι να δείτε ξάπλες και μάσες.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

psifiste eseis STA SERVIA xerete na dialegete dhmarxoys poy ola ta erga ta exoyn orima kala poy den einai rodakina ta erga tha eixan pesei xaxaxaxa ------BELBENTO DYNATO ANEKSARTHTO

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΑΧΕΤΕ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ.ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΘΑΛΕΙ?

Το Προφίλ μας