Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Δήμοι Βοΐου & Σερβίων-Βελβεντού: Πληθώρα υποψηφιοτήτων και έντονο παρασκήνιο

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μπορεί η μάχη των πολιτικών εντυπώσεων να παιχτεί στην Περιφέρεια και στους μεγάλους δήμους, ωστόσο και στους μικρότερους δήμους το ενδιαφέρον είναι έντονο και ο χορός των υποψηφιοτήτων καλά κρατεί. Το καλοκαίρι αναμένεται θερμό για τους δήμους Βοΐου και Σερβίων - Βελβεντού, καθώς οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί, οι διεργασίες θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα και μέσα στον Ιούλιο οι υποψηφιότητες πρέπει να «κλείσουν». Οι διαδικασίες είναι πιο προχωρημένες στο ΠΑΣΟΚ, όπου ήδη υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για αξιολόγηση, ενώ αντιθέτως στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχει μία στάση αναμονής εν όψει του συνεδρίου του κόμματος. Στο ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε προχτές βράδυ η Ν.Ε. Κοζάνης, έχοντας τον κατάλογο των υποψηφίων που ήρθε από την Ιπποκράτους, προκειμένου να εκφράσει την άποψή της για τα ονόματα των ενδιαφερομένων και να στείλει την αξιολόγησή της στην αρμόδια επιτροπή του κόμματος. 

Στη ΝΔ είναι αρκετοί αυτοί που έστω και άτυπα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, ώστε να είναι έτοιμοι μόλις δοθεί το πράσινο φως μετά το συνέδριο. Στον ενιαίο δήμο Βοΐου, τα επιτελεία των κομμάτων και οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη το γεγονός του διχασμού των τοπικών κοινωνιών Σιάτιστας και Νεάπολης λόγω των όσων διεμείφθησαν με το θέμα της έδρας. Πάντως, στον δήμο αυτόν παρατηρείται συνωστισμός γαλάζιων υποψηφίων. Μέχρι τώρα έστω και άτυπα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή έχουν ακουστεί τα ονόματα του νυν δημάρχου Σιάτιστας Κωνσταντίνου Κοσμίδη, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστου Ζευκλή, του πρώην αντινομάρχη Λάζαρου Γκερεχτέ, του δημάρχου Ασκίου Βασίλη Πάτρα, του πρώην δημάρχου Νεάπολης Δημοσθένη Μαυρίδη, του πρώην αντινομάρχη Δημήτρη Λαμπρόπουλου και της νυν αντινομάρχη Παναγιώτα Ορφανίδου. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ έχουν κατατεθεί οι υποψηφιότητες του νυν δημάρχου Τσοτυλίου Μανόλη Γκάση, του πρώην δημάρχου Ασκίου Νίκου Κατσαούνη και του κοινοτάρχη Πενταλόφου Γιώργου Καρούτα, καθώς και του Βαγγέλη Σημανδράκου. Στο δήμο Σερβίων - Βελβεντού ο δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός, επιβεβαίωσε στον «Π» ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αν και όπως είπε αφενός περιμένει το συνέδριο και αφετέρου έχει μπροστά του σοβαρά θέματα της τρέχουσας θητείας, όπως ΕΣΠΑ, ΘΗΣΕΑΣ, προώθηση διαφόρων έργων κ.λ.π. Επίσης στο γαλάζιο στρατόπεδο των Σερβίων έχουν ακουστεί τα ονόματα των Γιάννη Τάσιου, δημοτικού συμβούλου που εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου και ανεξαρτητοποιήθηκε εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, καθώς και το όνομα του δημοτικού συμβούλου Φώτη Ζυγούρη. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ επικρατέστερος υποψήφιος για τον δήμο Σερβίων - Βελβεντού φέρεται ο επί δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Αίτηση κατέθεσε και ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Την τελευταία στιγμή θέλησε να καταθέσει αίτηση και ο Τάσος Σαββίδης, αλλά λόγω εμπλοκής του ηλεκτρονικού συστήματος, δεν μπόρεσε να την καταθέσει, γεγονός που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το κυβερνών κόμμα. Βεβαίως, αστάθμητος παράγοντος για τον νέο δήμο Σερβίων ? Βελβεντού, είναι το τι θα κάνει το Βελβεντό που αποφάσισε να μην συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές, όμως λόγω της κρισιμότητας της εκλογικής μάχης και της σημασίας που δίνουν τα κόμματα, αναμένεται να δούμε αν θα τηρηθεί αυτή η απόφαση, πόσοι θα την εφαρμόσουν και πολύ περισσότερο αν θα υπάρξουν υποψήφιοι από το Βελβεντό.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ

Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Poios belbenos 8a i8ele gia mia 8esi dimotiku symvulu na parei tetia ey8yni kai na valei tafoplaka ston agona poy kanei to belbento?

Ανώνυμος είπε...

Έκανε αίτηση όπου είχε κάνει ο Φουντογλου και ο Καραντακος όταν κατέβηκαν με το ΠΑΣΟΚ εκεί πο είχε κάνει ο Δελινιωτης όταν είχε κατέβει στις δημοτικές με το ΔΙΚΗ όπου είχε κάνει ο Λασπας όταν κατέβηκε με τη ΝΔ οπου είχε κάνει ο Σαββιδης με το Συνασπισμο όπου είχε κάνει ο Κωνσταντοπουλος με τον Συν-ΚΚΕ όπου είχε κάνει ο Παναγιωτουλας με τη ΝΔ όπου είχε κάνει ο Αγαπιος όταν κατέβηκε ανεξάρτητος και όπου είχε κανει ο Καραγιαννης σε ανεξάρτητο συνδυασμό κτλ κτλ κτλ. Γ........α και άφησε τα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα μας λεν και οι υποψήφιοι δημ. σύμβουλοι να κάνουν αιτήσεις στις Νομαρχιακές των κομμάτων.
Ρε, πάμε καλά; Αυτοδιοικητικές εκλογές έχει όχι εγγραφές σε κομματικούς καταλόγους. Οι πολίτες επιλέγουν όχι οι φωστήρες των κομμάτων, και δη αυτοί που δεν ανήκουν στο δήμο όπου κάποιος είναι υποψήφιος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΕ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΟΥΛΕΨΕ
ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ;

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ;

ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

12:35
Φίλε μου ακόμα και αν "αποφύγουμε" αυτή τη φορά τους Βελβεντινούς θα τους έχουμε την επόμενη, εκτός αν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι Σερβιώτες αγωνιστούν και καταφέρουν να κάνουν ανεξάρτητο Δήμο το Βελβεντό.

Ανώνυμος είπε...

gia na teleionoume mia k kali me tin istoria... an to PASOK thelei na kerdisei k na meiosei tis antidraseis ton topikon koinonion... ypopsifios dimarxon o k Stergiou!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να τεκμηριώσεις γιατί να γίνει αυτό φίλε 9.45; Σε 17000 κόσμο δεν υπάρχει ικανός, και λες να μπει αυτός που δηλώνει στο χωριό του ότι δεν ασχολείτε; Ολόκληρο ΠΑΣΟΚ δεν έχει υποψήφιο;

Ανώνυμος είπε...

12:23
Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά πιστεύω ότι οι ικανοί για πολλούς λόγους δεν θέλουν, οπότε ο κόσμος επιλέγει μόνο ανάμεσα σε αυτούς που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Gia na min trogeste tzampa. O Stergiou dilose sti laiki syneleysi pos kathe apopeira anameiksis stis ekloges toy megalou dimou apodynamonei tin prospatheia gia aytodunamo Dimo Belbendou. Kathares koubentes. Kai gia to logo afto den asxoleitai. Oyte prokite na allaksei gnomi.
O agonas synexizetai.
ENAS NEOLAIOS.

sottis είπε...

"Τον άνεμο ΔΕΝ μπορούμε να τον αλλάξουμε,τα πανιά ΌΜΩΣ,μπορούμε να τα βάλουμε στη σωστή θέση"

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΟΪΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΤΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ, ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ. ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ , ΑΠΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ? ( Η ΤΑΣΑ ΜΠΟΥΡΤΣΟΥ ?,ΑΛΛΟΣ ? )

Ανώνυμος είπε...

Δυσαρεστημένος ο Σόκουτης:Δυσαρεστημένος φέρεται να είναι ο Γιάννης Σόκουτης σύμφωνα με φίλους του, γιατί ο Νομάρχης Κοζάνης (εάν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης) σκοπεύει να τοποθετήσει άλλο πρόσωπο για Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης. Μετά από αυτή την αρνητική τροπή, ο Γιάννης Σόκουτης σκέφτεται σοβαρά να κατεβεί στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, όπου ήδη έχει αρχίσει να ψάχνει συνεργάτες. Σκεπτόμενος ότι θα τον υποστηρίξει όλος ο Δήμος Βελβεντού και με μεγάλη στήριξη Σερβιωτών, θα μπορέσει να κατακτήσει άνετα το Δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Πες τον να φάει ξερό γιατί η πίτα θα αργήσει λίγο

BLACK BLOG είπε...

Καλώς τον "στρατηγό Johnny" (νύχτα φεύγει - νύχτα έρχεται), αν έχει α.....α ας έρθει να το πεί "ανοιχτά" στο ΒΕΛΒΕΝΤΟ,
Μήνυμα προς τον ίδιο και τους "συστρατευμένους" του: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ,
"ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ"
"BLACK BLOG"

Βάγια Σ. Μ. είπε...

Να πάει σπίτι του...

Ανώνυμος είπε...

"θα μπορέσει να κατακτήσει άνετα το Δήμο". Για παρέλαση θα πάει ώστε να είναι τόσο άνετος; Δύσκολα τα πράγματα έτσι και αλλιώς αφού το Βελβεντό ακόμη βράζει και δε θα μπορεί να πείσει ούτε τους συντοπίτες του.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΦΑΝΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

OSOI YPOTIMOYN THN KRISH TWN DHMOTWN THA PATHOYN MEGALO SOK OPWS KAI AYTOI POY KLAINE GIA TOYS VOYLEYTES POY PSIFISAN KAI TOYS PRODWSAN .H NEOLAIA KAI OLOI OI DHMOTES EXOYN MNHMH KAI KRISH BELBENTO DYNATO ANEXARTHTO

Το Προφίλ μας