Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

5ος Πανελληνιος Ποδηλατικός Γύρος

 Σε κορυφαίο αθλητικό γεγονός έχει εξελιχθεί ο Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Πολυφύτου κάτι που επιβεβαιώθηκε και την Κυριακή 13 Ιουνίου. Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερβίων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων, ο Ποδηλατικός - Εκδρομικός Σύλλογος Σερβίων με τη στήριξη της Ν.Α. Κοζάνης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας διοργάνωσαν τον Ποδηλατικό Γύρο που αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο του ποδηλάτου αλλά και της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Μικροί και μεγάλοι έστειλαν με τη συμμετοχή τους το μήνυμα της ζωής και της συνεισφοράς καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος με τις 385 συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα (Καλαμάτα, Λήμνο, Αθήνα, Αγρίνιο, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη) έδωσαν το παρόν στον αγώνα είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένοι σε ομάδες εκπροσωπώντας συλλόγους που δραστηριοποιούνται επίσημα στο άθλημα της ποδηλασίας. 

Χαρακτηριστικό και της φετινής διοργάνωσης οι τρεις διαδρομές καθώς πέρα από τον μεγάλο Ποδηλατικό Γύρο των 50χλμ και την κλασική διαδρομή Σέρβια - Υψηλή Γέφυρα Σερβίων - Ίμερα - Φράγμα Πολυφύτου - Βελβεντό - Πλατανόρευμα - Λάβα - Κεντρική Πλατεία Σερβίων δόθηκε η δυνατότητα στα μικρά παιδιά να κάνουν τον δικό τους αγώνα μέσα στην πόλη των Σερβίων ενώ πραγματοποιήθηκε και η διαδρομή μέχρι το Δ.Δ. Ιμέρων μήκους 18χλμ. Αντίδοτο στη ζέστη που επικρατούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα η ίδια η διαδρομή, γύρω από τη λίμνη και σε τμήματα με ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Πρώτος στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων έφτασε ο Παναγιώτης Βλάχος του ΒΑΟ Θεσσαλονίκης με χρόνο 1.22.28 ενώ δεύτερος ήταν ο Αθηναίος Αλέξης Μαυρίδης του Κρόνου Νίκαιας που κάλυψε τη διαδρομή σε 1.22.30. Τρίτος ήταν ο Χρήστος Κηπουρός με χρόνο 1.23.10. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ζωή Σαριβασιλείου από την Καβάλα με χρόνο 1.47.30 και ακολούθησαν οι Ευαγγελία Ντούφα (2.10.13) και Έλενα Τάτσιου (2.22.26) 
Το παρών στον αγώνα έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Ποδηλασίας Μακεδονίας Θράκης Θωμάς Τιμαμόπουλος ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με βάση την οργανωτική επιτυχία της διοργάνωσης και τις συμμετοχές ο Ποδηλατικός Γύρος μπορεί πλέον να ενταχθεί στο επίσημο αγωνιστικό καλεντάρι της Ομοσπονδίας Στο τρίπτυχο Εθελοντισμός, Αθλητισμός, Προβολή του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός ενώ ο Αντινομάρχης Κοζάνης Γιώργος Σβώλης επεσήμανε τη σημασία που δίνει η Ν.Α. Κοζάνης σε ανάλογες δραστηριότητες με αθλητικό και κοινωνικό περιεχόμενο όπως είναι ο Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος. Ως ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που γίνεται για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας χαρακτήρισε τον Πανελλήνιο Ποδηλατικό Γύρο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων Γιάννης Βέκιος. 
Καθοριστικός ήταν ο ρόλος στη διοργάνωση του αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Α.Τ. Σερβίων, της Τροχαίας Κοζάνης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κλιμάκιο Σερβίων, του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, του Κέντρου Υγείας Σερβίων, του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Συλλόγου Γυναικών Διευρυμένου Δήμου Σερβίων, της Περιβαλλοντικής Ομάδας Σερβίων, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, του Κυνηγετικού Σύλλογου Σερβίων των απλών εθελοντών και των χορηγών της εκδήλωσης.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι διοργανωτές του ποδηλατικού γύρου αποφάσισαν να γδάρουν φέτος τους συμμετέχοντες Αύξησαν την συμμετοχή των παιδιών από 5 σε 15 Ευρώ (200%). Φαίνεται ότι η μακαρονάδα -στο πόδι- στοιχίζει πολύ. Φαντάζομαι ότι του χρόνου θα το ξανασκεφτούν οι υπψήφιοι ποδηλάτες.

Ανώνυμος είπε...

ma den tous evalan t maxairi st laimo...epipleon oloi kseroun oti pane gia ena kalo skopo,den nomizw na phgan oloi gia thn makaronada...eleos me tous guftous....

Ανώνυμος είπε...

Ta 15euro den ine gia tin makaronada rota mathe k meta krine pou pigenoun ta 15euro ston Π.Ε.Σ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

kala ti einai ayta eleos re paidia 15 euro??????? apo toys podhlates pane oi oikonomologoi sas na vgaloyn to xreos? emeis sto velvento stoys filoxenoymenoys den feromaste etsi

Ανώνυμος είπε...

τα 15€ ήταν για τους μεγάλους, και όχι για τα μικρά... Εξάλλου, σε τέτοιες διοργανώσεις είναι σύνηθες μέρος των εξόδων να καλύπτονται με τον τρόπο αυτό. ΓΙ' αυτό και η συμμετοχή των "μεγάλων" ποδηλατών ήταν τόσο μεγάλη..
Όταν τα τσιγάρα κάνουν ~3 € και τα καίμε σε μια μέρα... τα 15 πειράζουν...

Ανώνυμος είπε...

10:55
Είναι μεγάλοι οι δεκατριάχρονοι; Τα 15 Ευρώ είναι μισό μεροκάματο για πολλούς γονείς παιδιών που συμμετείχαν; Αν για σας δεν είναι τίποτα κάντε και καμιά δωρεά μερικών 15ευρων να σας καμαρώσουμε και όχι μόνο λόγια.

Ανώνυμος είπε...

eseis sto vlv xerete apo filoxeneia twra poy 8a er8ete edw 8a mas ma8ete kai mas

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ψέματα είναι ότι είμαστε φιλόξενοι; Απο οσο ξερω ο δήμος μοίαρσε νερα στους ποδηλάτες. Αλλα οπως βλεπετε ούτε ένα μικρό ευχαριστήριο δεν εκαναν οι σερβιωτες διοργανωτες. Τοση ανωτεροτητα...

Το Προφίλ μας