Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ναΰδριο Αγ. Αικατερίνης: «Παρανομεί η Μητρόπολη»!

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Την άμεση παρέμβαση του Τμήματος Πολεοδομίας Κοζάνης για την ανέγερση του μικρού ναού της Αγίας Αικατερίνης στον αύλειο χώρο του ιστορικού Επισκοπείου της Ιεράςς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης ζητά με επιστολή που απέστειλε στις 15 Μαρτίου ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Παγούνης. 
Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «άρνηση» του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου να «συμμορφωθεί» με τη σχετική, προ 11 μηνών, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, η οποία απαγόρευε την ανέγερση του ναϋδριου. Μάλιστα, στην ίδια επιστολή, ο Γιάννης Παγούνης επισημαίνει προς την Πολεοδομία του Δήμου Κοζάνης πως «εάν δεν ενεργήσετε δεόντως θα σας καταγγείλω στον κ. εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος». 
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Θεόδωρος Θεοδωρίδης ήταν κατηγορηματικός, μιλώντας στον «Π.Λ.», σημειώνοντας πως «πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην επιβολή προστίμου προς την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης και, στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί, τότε θα κληθεί να πληρώσει και ετήσιο τέλος διατήρησης, κάτι που ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις». 
Να σημειωθεί, τέλος, πως ο «Π.Λ» επικοινώνησε και με τη γραμματεία της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης, ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο μητροπολίτης Παύλος βρισκόταν εκτός της πόλης και δεν ήταν δυνατόν να σχολιάσει την επιστολή. 
Η επιστολή του Γιάννη Παγούνη Ολόκληρη η επιστολή του πρώην δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη στην Πολεοδομία Κοζάνης για το θέμα έχει ως εξής: 
«Με την αίτησή μου θέλω να επαναφέρω το θέμα της επέμβασης του κ.κ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ & ΚΟΖΑΝΗΣ στον αύλειο χώρο της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ στο Ο.Τ. 267. Στις 06-05-2009 υπέβαλε αίτηση η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ δια του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Παύλου με αριθ. Πρωτ. 16287 με την οποία ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση ανέγερσης του Ναϋδρίου. Στις 07-05-2009 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη την τοποθέτηση του Αντ/ρχου κ. Λάζαρου Μαλούτα, πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι υπηρεσία ούτε Πολεοδομίας, ούτε Ναοδομίας. Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως ο συγκεκριμένος χώρος για την ανέγερση του Ναϋδρίου είναι χαρακτηρισμένος Κ.Χ. και είναι τακτική του Δημοτικού Συμβουλίου να μην αποχαρακτηρισθεί χώρος Κ.Χ., επομένως πρέπει
α)να τεθεί ο χώρος στα Νοτιοδυτικά εκτός του περιβόλου του Επισκοπείου και β) να ξηλωθεί ότι έγινε χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες. 
Σημειωτέον ότι το ναϋδριο στη συγκεκριμένη μελέτη του ΥΠΠΟ βρίσκεται εντός του κτίσματος του Επισκοπείου όπως και πριν την αναπαλαίωση. Ο Σεβασμιότατος αντί ως όφειλε να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες νόμους, κατά τη εορτή της Αγίας Αικατερίνης, στον Άγιο Νικόλαο, σε λόγο του από άμβωνος κατηγόρησε τους Κοζανίτες και ισχυρίστηκε πως είτε θέλουν, είτε όχι, αυτός θα προβεί στην ανέγερση. Επειδή εδώ και έντεκα (11) μήνες εκκρεμεί το θέμα της αποκατάστασης του χώρου, λόγω ΜΗ συμμόρφωσης της Ι. Μητρόπολης προς τους νόμους, παρακαλώ την υπηρεσία της Πολεοδομίας, καθώς και τον αρμόδιο Αντ/ρχο κ. Θ. Θεοδωρίδη, να πράξουν τα δέοντα και να εφαρμόσουν το Νόμο της Πολιτείας. Εάν δεν ενεργήσετε δεόντως θα σας καταγγείλω στον κ. Εισαγγελέα Κοζάνης για παράβαση καθήκοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας