Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Αγανάκτηση στο Καταφύγι για τον αποκλεισμό που συνεχίζεται

από το vetonews.gr
Μηνύσεις και αγωγές σκέφτονται να καταθέσουν οι κάτοικοι του καταφυγίου προς τους υπευθύνους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, για την ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και δυο μήνες αλλά και την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί αφού κανείς επισκέπτης δεν μπορεί να φθάσει στο χωριό τους. 
Όπως καταγγέλλει η Ελένη Σιδερά από το Καταφύγι Κοζάνης, «δυο μήνες μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο δρόμο που συνδέει τον ορεινό οικισμό με το Βελβεντό, οι λιγοστοί κάτοικοί του βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο». Παρότι η Ν.Α. Κοζάνης, λίγες ημέρες μετά το συμβάν, προχώρησε στην διάνοιξη ενός βοηθητικού δρόμου μέσω του οικισμού της Αγ. Κυριακής προκειμένου οι κάτοικοι να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο, ο δρόμος παραμένει ημιτελής αφού, όπως επισημαίνει η κα Σιδερά, δεν έχει χαλικοστρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο χωριό να είναι δύσκολη ακόμη και με όχημα 4χ4, που όμως δεν διαθέτουν οι λιγοστοί κάτοικοι του οικισμού. 
Ο αρμόδιος αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης όταν έγιναν οι κατολισθήσεις στο δρόμο Καταφυγίου- Βελβεντού, δήλωνε στις 25 Φεβρουαρίου με απόλυτη βεβαιότητα στο VETO 91fm: «Σε δεκαπέντε ημέρες από σήμερα τα συνεργεία και οι τεχνικές υπηρεσίες της νομαρχίας θα αποκαταστήσουν την οδική πρόσβαση του οικισμού μέσω του της Αγ. Κυριακης  
Οι δεκαπέντε ημέρες πέρασαν, οι φωτογραφίες του κ. Σόκουτη που επιβλέπει το έργο κόσμησαν αρκετές εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα αλλά δυστυχώς οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας να κάνουν αγώνα ζωής προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα από το Βελβεντό ή την Κατερίνη. Μάλιστα κάποιοι στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο Βελβεντό έπαθαν ζημιά στα αυτοκίνητα τους και χρειάστηκε ουκ ολίγες φορές να μεταφερθούν με οχήματα εταιρίας οδικής βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας