Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Έκθεση για την Ελληνική Κληρονομιά & την Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία τον 17ο – 19ο αι διοργανώνει η ΝΑ Κοζάνης

Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας την Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στο Ιστορικό - Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, προσκάλεσε τους πολίτες του Νομού Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας να επισκεφθούν την έκθεση που διοργανώνεται στην Κοζάνη, υπό την αιγίδα και την έμπρακτη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με θέμα: «Ελληνική Κληρονομιά – Η Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία τον 17ο – 19ο αιώνα». 
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου Βουδαπέστης κ. Sandor Bodo, η Πρόεδρος του Ελληνικού – Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας κα. Μάρθα Πολιτίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου της Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης κ. Βασίλης Σταματόπουλος και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Γκερεχτές. Ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στην ιστορική παρουσία των Ελλήνων και Ελληνοβλάχων στην Αυστροουγγαρία την περίοδο από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα και στη συνέχεια ξενάγησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Έκθεση. Η Ελληνική κληρονομιά και η Ελληνική ορθόδοξος διασπορά, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και περιέχει Εκκλησιαστικά εκθέματα, έργα Ελλήνων ζωγράφων του 18ου αιώνα, Ελληνικά βιβλία που εκδόθηκαν την περίοδο αυτή, αποσπάσματα από Ελληνικές επιτύμβιες στήλες και διάφορα οικογενειακά ενθύμια από τις μεγάλες Ελληνικές οικογένειες Σίνα, Δούμπα, Χαρίση και Ζαβίρα. Η έκθεση λαμβάνει χώρα στη νέα πτέρυγα του Ιστορικού - Λαογραφικού & Φυσικής Ιστορίας Μουσείου Κοζάνης, τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010, στις 8 το βράδυ και θα έχει διάρκεια μέχρι και την 5η Ιουνίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας