Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων Stage Ν. Κοζάνης

Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων Προγραμμάτων
Stage Νομού Κοζάνης 
Δελτίο Τύπου
 Αυθαίρετη λήξη συμβάσεων Stage από το Δήμο Κοζάνης
 Ο Δήμος Κοζάνης είναι ο μοναδικός φορέας της ελληνικής Δημόσιας Οργάνωσης, ο οποίος αμέσως πριν τη συμπλήρωση 24μήνου των προγραμμάτων για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας Stage στους ΟΤΑ Α’ βαθμού και χωρίς καμία σχετική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προχωρά στη μονομερή εκ μέρους του Δήμου διακοπή των εν λόγω συμφωνητικών συνεργασίας. Ο Δήμος Κοζάνης προχωρά στη λύση των συμφωνητικών συνεργασίας 22 ατόμων, που εργάζονται με Stage στο Δήμο, επικαλούμενος σε έγγραφά του ότι η ισχύς των εν λόγω συμφωνητικών λύεται αυτοδίκαια και η παράτασή τους δεν είναι δυνατή χωρίς την ύπαρξη σαφούς και ειδικής νομοθετικής ρύθμισης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κοζάνης με τη λήξη των 18μηνων προγραμμάτων Stage, ενημερώθηκε και αποδέχτηκε την παράταση και συμπλήρωση των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage) σε OTA Α’ βαθμού, με βάση την υπ΄ αριθμ. 2425/20/19-05-2009 απόφαση Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. Πολύ δε περισσότερο, όταν ο ίδιος Δήμος δέχθηκε την παροχή εργασίας των υπαλλήλων δίχως αντίρρηση, γεγονός που συνιστά αδιαμφισβήτητη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εφαρμογής και υλοποίησης της απόφασης για παράταση των συμφωνητικών αυτών.  
Για ποιο λόγο ο Δήμος Κοζάνης προβαίνει ΤΩΡΑ στη διακοπή της συνεργασίας των συμφωνητικών που συνήψε με τα 22 άτομα, πριν τη λήξη του συμφωνηθέντος χρονικού διαστήματος παράτασης που έλαβαν τα προγράμματα αυτά (12μηνο) ; 
Γιατί δε διάκοψε ο Δήμος Κοζάνης τη συνεργασία του με τα άτομα αυτά, με τη λήξη των 18μηνων προγραμμάτων Stage, προκειμένου οι εργαζόμενοι σ’ αυτά να επωφεληθούν της υπ΄ αριθμ. 2425/20/19-05-2009 απόφασης Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. και να προσληφθούν σε άλλες υπηρεσίες της Δημόσιας Οργάνωσης ;
Είναι προφανές ότι η διακοπή των συμφωνητικών συνεργασίας από το Δήμο Κοζάνης μόνο - στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, είναι στοιχειωδώς αυθαίρετη και καταχρηστική επιλογή, ενώ δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Νέοι έχουν δικαίωμα στην εργασία, όχι μόνο όσοι "μαθήτευαν" στο Δήμο Κοζάνης.

Ανώνυμος είπε...

NA ZHTHSETE EYUYNES AP AYTOYS POY SAS DIORISAN.SAS DIORISAN GIA SYGKEKRIMNO RONO KAI OXI MONIMA

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ! ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ 580ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ;;; ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

μοριοδοτηση υπαρχει...

Το Προφίλ μας