Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Αντιδράσεις για την αναστολή παιδιατρικού τμήματος

Από την Αυγή

Θεσσαλονίκη: Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στην Κοζάνη η απόφαση του διοικητή του Ματάτσειου νοσοκομείου, Παν. Μπογιατζίδη, να θέσει σε αναστολή τη λειτουργία του Παιδιατρικού τμήματος. Ως “αντικειμενικούς λόγους” γι' αυτή του την απόφαση ο κ. Μπογιατζίδης επικαλείται την αδυναμία των γιατρών που στελεχώνουν το τμήμα και έχουν αποσπαστεί από κοντινά Κέντρα Υγείας να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά, διότι βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Επίσης διαβεβαιώνει ότι το Παιδιατρικό τμήμα θα επαναλειτουργήσει όταν επιλυθούν αυτά τα προβλήματα και μέχρι τότε τα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται σε άλλα κοντινά νοσοκομεία. “Επιεικώς απαράδεκτη” χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, την κατάσταση που επικρατεί στο Ματάτσειο νοσοκομείο και καλεί το αρμόδιο υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί υπενθυμίζοντας ότι το εν λόγω νοσοκομείο εξυπηρετεί το σύνολο του νομού και η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, εξαιτίας και της νέας γρίπης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν έκλεισαν το παιδιατρικό, στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, δεν κουνήθηκε φύλλο.

Κυριάκος Τσολακίδης, Δημοτικός Σύμβουλος είπε...

Αγαπητέ φίλε κάνεις λάθος.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου μας προκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε να γίνουν κινητοποιήσεις μόλις έγινε γνωστό το θέμα της απομάκρυνσης της παιδιάτρου.
Δυστυχώς η συμπολίτευση και ο Δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα. με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να μείνει χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο Κοζάνης !!!
Η Αξ. Αντιπολίτευση επανέφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.
Τα σχόλια δικάσας …

Ανώνυμος είπε...

Eίναι εμφανής η προσπάθεια του κ Τσολακίδη, να εμφανισθεί Βασιλικώτερος....του Βασιλέως! Για πρώτη φορά ομολογεί οτι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, έλαβε πρωτοβουλία σε ενα θέμα μείζον και δεν εγινε αυτό που επεδίωκε!!!
Αντίθετα κ Τσολακίδη, σε πόσα άλλα θέματα, που εισηγείτε η δημοτική αρχή, εσείς δεν...κινητοποιείσθε και συνεχώς τις απορρίπτετε, επηρεαζόμενος απο το έντονο αντιπολιτευτικό σας πάθος, πρός το θεσμικό πρόσωπο του κ Δημάρχου, το κύρος του οποίου αναγνωρίζεται απο όλους, εκτός απο...εσάς!!!

Κυριάκος Τσολακίδης, Δημοτικός Σύμβουλος είπε...

Το να προκαλεί η Αντιπολίτευση έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα μείζον θέμα όπως η απόσπαση της παιδιάτρου από το κέντρο υγείας Σερβίων στο Νοσοκομείο Κοζάνης, εγώ το θεωρώ ΣΟΒΑΡΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ αντιπολίτευση, εσύ εμπάθεια προς την Δημοτική Αρχή και μένος κατά του Κου Δημάρχου.
Φίλε είναι προφανές ότι διαφωνούμε. …
Δεν πειράζει …
ΥΓ. Σε πληροφορώ πως σε όλες τις κινητοποιήσεις η διαμαρτυρίες που προέβη η Δημοτική Αρχή σε όλες ήμασταν συμπαραστάτες , π.χ Γραφείο ΟΤΕ, Γραφείο ΔΕΗ, δρόμος Σέρβια – Κοζάνη κ.α

Το Προφίλ μας