Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΚΚΕ: Υπό κατάρρευση οι ιατρικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κοζάνης

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το πρόβλημα είναι ότι όλες οι κλινικές του νοσοκομείου βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση αφού είναι στελεχωμένες από 1-4 ειδικούς ιατρούς και απειλούνται ανά πάσα στιγμή από κλείσιμο. (καρδιολογική 2 ιατροί, παθολογική 3 ιατροί και ένας επικουρικός, μονάδα τεχνητού νεφρού 1 ιατρός, ενώ το διαβητολογικό εργαστήριο που εξυπηρετεί 12000 ασθενείς, παραμένει κλειστό). Και μάλιστα όλα αυτά όταν περιμένουν πανδημία της νέας γρίπης. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Όλα τα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας, όπως και το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση.
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί ποτέ δεν φρόντισαν να στελεχώσουν με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό τα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα της επαρχίας. Οι ιατροί είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν με 10 και 15 εφημερίες το μήνα για να ανταποκριθούν μόνο στις στοιχειώδεις και επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να πληρώνονται, αφού ποτέ οι πιστώσεις για εφημερίες δεν ήταν επαρκείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διόγκωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και την τεράστια οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων και του λαού.
Οι πολιτικές της ιδιωτικοποίησης της υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της περικοπής των “μη παραγωγικών” δαπανών και της στρατηγικής της Λισαβόνα, οδηγούν σε αδιέξοδο τα κρατικά νοσοκομεία και το σύστημα υγείας.
Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την υγεία σαν κοινωνικό δικαίωμα του λαού και παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη ρίχνοντας βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η Ν.Ε Κοζάνης του ΚΚΕ, καλεί τους ιατρούς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το ταξικό εργατικό κίνημα, να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με τους απαραίτητους ιατρούς και το αναγκαίο προσωπικό.
  • Εξάωρο, πενθήμερο, με 4 εφημερίες το μήνα για κάθε ιατρό. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 8 ειδικούς ιατρούς ανά κλινική για να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές και ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας.
  • Κάλυψη όλων των θέσεων νοσηλευτικού και υπόλοιπου προσωπικού των νοσοκομείων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία δραστηριότητα του νοσοκομείου, (καθαριότητα, φύλαξη κλπ) να μην εκχωρείται σε εργολάβους
Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα των νοσοκομείων της χώρας προς όφελος του λαού, που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας της χώρας να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες που θα διασφαλίζουν την υγεία του λαού.
Κοζάνη 6/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας