Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Γ. Βλατής:Συνάντηση των βουλευτών ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Νομού με την Υπουργό Υγείας για το θέμα της παιδιατρικής κλινικής



Tην Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Π. Κουκουλόπουλος, Α. Αθανασιάδης και Γ. Βλατής, συναντήθηκαν με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου.
Στη συνάντηση που έγινε με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου, οι βουλευτές έθεσαν στην αρμόδια Υπουργό μια σειρά από προβλήματα που αφορούν την προβληματική λειτουργία των μονάδων υγείας στο νομό και τις συνέπειες που αυτή έχει στην υγεία των κατοίκων. Εκτός από το μείζον ζήτημα της αναστολής λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η αναστολή λειτουργίας του διαβητολογικού και του ογκολογικού ιατρείου, η ανεπάρκεια του προσωπικού στην καρδιολογική κλινική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της στεφανιαίας μονάδας, η έλλειψη προσωπικού στη μονάδα τεχνητού νεφρού αλλά και άλλα ζητήματα που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία του Μαμάτσειου αλλά και των άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού.
Οι βουλευτές ζήτησαν την άμεση τοποθέτηση των οργάνων διοίκησης των Νοσοκομείων και την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Η Υπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον επικεφαλής της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, από τον οποίο και ζήτησε να μεριμνήσει για την άμεση απόσπαση δύο παιδιάτρων από άλλα νοσοκομεία, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει η παιδιατρική κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας