Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Δήλωση του Γιάννη Βλατή για το Νοσοκομείο Κοζάνης




Η τελευταία εξέλιξη με το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης, έρχεται να αποδείξει την παντελή απουσία πολιτικής υγείας από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό.
Απογυμνωμένο από ανθρώπινο δυναμικό και βουτηγμένο στα χρέη, το νοσοκομείο Κοζάνης πληρώνει την ανυπαρξία και την ανεπάρκεια όσων παρίσταναν τους Υπουργούς, όσων παρίσταναν τη διοίκηση της ΔΥΠΕ, όσων παρίσταναν τη διοίκηση του ίδιου του νοσοκομείου.
Οι ανθρώπινες δυνάμεις γιατρών και νοσηλευτών που το κρατήσανε όρθιο όλα αυτά τα χρόνια, φαίνεται ότι άρχισαν να στερεύουν με αποτέλεσμα να έρθει μοιραία το κλείσιμο και της παιδιατρικής κλινικής, έπειτα από εκείνο του διαβητολογκού και του ογκολογικού τμήματος που έκανε χημειοθεραπείες. Με αυτές τις συνθήκες δεν προοιωνίζεται το μέλλον θετικό, αφού αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα σύντομα θα κλείσει η στεφανιαία μονάδα λόγω έλλειψης γιατρών, θα κλείσει ή θα υπολειτουργήσει ο τεχνητός νεφρός κ.ο.κ.
Η Δυτική Μακεδονία γενικά και ο νομός Κοζάνης ειδικά, κατά την προηγούμενη πενταετία είχαν «χαθεί» από τον χάρτη της υγείας που είχε ως αποκλειστικό του στόχο την ικανοποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων στο κύκλωμα του φαρμάκου και όχι την επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν το ΕΣΥ προσφέροντας καλύτερη παροχή ιατρικής φροντίδας και υγείας.
Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλείται και σε αυτόν τον τομέα να αναστηλώσει τα ερείπια που άφησε πίσω του ο κ. Καραμανλής, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει κατ’ αρχήν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε αξιόμαχη κατάσταση, και αμέσως μετά, να το εμπλουτίσει προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας το αυτονόητο, που είναι ποιοτικές και αποτελεσματικές υγειονομικές μονάδες.
Πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις της διοίκησης, και φυσικά, καθώς επίσης εκείνες των γιατρών και των νοσηλευτών.
Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει νέος σχεδιασμός για τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και να ληφθούν οι αποφάσεις που απαιτούνται για την κατασκευή νέου, Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου.
Γιάννης Βλατής, Βουλευτής νομού Κοζάνης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όλους τους χειρουργούμενους πολυ σημαντική είναι η έλλειψη παθολογοανατόμου .Εάν δεν γινονται στο Νοσοκομείο ταχειες βιοψίες από τον παθολογοανατόμο την ώρα του χειρουργείου,δεν μπορεί να γνωρίζει ο χειρούργος πολλες φορες τι είδους επέμβαση θα εκτελέσει,με όλες τις συνέπειες.

Ανώνυμος είπε...

Καληνύχτα Βλατή!!! Εσύ σίγουρα παριστάνεις το Βουλευτή Κοζάνης... γιατί αν πραγματικά ήσουνα, δεν θα οδηγούσες (εσύ και η παρέα σου των μεγαλόστομων κοινοβουλευτικών αχυρανθρώπων της περιοχής μας)το μικρό Γιαννάκη, με την απίστευτη αδιαφορία σου, στον ουρανό.
Μάθε τουλάχιστον να σιωπάς όταν πρέπει και να μιλάς την ώρα που πρέπει...

Το Προφίλ μας