Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ταξική Συσπείρωση: Για την εναλλαγή ρόλων στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης

Κοζάνη 2/11/2009
Υλοποιήθηκε τελικά η συμφωνία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για το μοίρασμα της θητείας του Προέδρου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Η συμφωνία επικυρώθηκε από το Δ.Σ με 9 ψήφους σε σύνολο 13 παρόντων (απουσίαζαν 2 μέλη του Δ.Σ από την παράταξη της ΔΑΚΕ) τρεις ψήφισαν παρών ( 2 από την Ταξική Ενότητα του ΠΑΜΕ και ένας από την ΠΑΣΚΕ) ενώ ο εκπρόσωπος της Ταξικής Συσπείρωσης ψήφισε Λευκό. Η ταξική Συσπείρωση πιστή στις αρχές της (για προγραμματικά και όχι αναλογικά προεδρεία) και τηρώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους ψήφισε Λευκό όπως και στην πρώτη συγκρότηση του Προεδρείου που έγινε πριν 18 μήνες (14 υπέρ και 1 λευκό) για τους εξής λόγους. 1) Η συγκρότηση των προεδρείων απαιτεί μια ελάχιστη πολιτική συμφωνία και ένα πρόγραμμα συνδικαλιστικής δράσης που θα πάει το συνδικαλιστικό κίνημα ένα βήμα μπροστά και όχι να γίνεται με βάση τα μαθηματικά (αναλογικότητα) και την σειρά κατάταξης των παρατάξεων από το συνέδριο. 2) Αυτό που επιβάλλεται και ισχύει σχεδόν σ όλο το συνδικαλιστικό κίνημα είναι η συμμετοχή όλων των παρατάξεων και των τάσεων στα όργανα (αντιπροσωπευτικότητα) κάτι που στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης δεν ισχύει αφού αποκλείστηκε η Ταξική Συσπείρωση από την Ε.Ε και το Δ.Σ του ΙΝΕΚΑ με ευθύνη όλων των Παρατάξεων του ΕΚΝΚ! 3) Η ίδια η πράξη της μοιρασιάς της θητείας δημιουργεί την αίσθηση στους εργαζόμενους ότι όλα τελικά γίνονται για την καρέκλα και όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων! Η Ταξική Συσπείρωση πιστή στις αρχές της και με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων θα συνεχίσει παράλληλα με την προσπάθεια ανάπτυξης των αγώνων να φέρνει προτάσεις στο Δ.Σ του ΕΚΝΚ που:
• Θα ανοίγουν το δρόμο στους αγώνες της Εργατικής τάξης της περιοχής μας.
• Θα καλυτερεύουν τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας.
• Θα επιβάλλουν την ισχύ της Εργατικής της εργατικής νομοθεσίας, την διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων για πλήρη και σταθερή εργασία, την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του δουλεμπορίου και της μαύρης εργασίας που «ανθούν» στην περιοχή μας!
Το γραφείο τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΠΟΥ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ

Το Προφίλ μας