Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Στρατηγική λύκων στο θέμα του ΧΥΤΑΜ

Του Κώστα Γκαραβέλα

Αν και μεσοχείμωνο, πολύ κουρνιαχτό σήκωσαν τα όσα είπε ο Δήμαρχος Σερβίων σχετικά με το θέμα του ΧΥΤΑΜ στα παλιά MABE.

Προσωπική ταπεινή μου άποψη είναι πως όχι άδικα. Θεωρώ τα όσα ειπώθηκαν, από ατυχή έως προσβλητικά.

Ωστόσο, όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι ο ρόλος του Δήμου στο σοβαρότατο αυτό θέμα είναι απλά γνωμοδοτικός. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Το σχέδιο και οι αποφάσεις μέχρι σήμερα ανήκουν στο αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το «βρώμικο» σχέδιό τους θυμίζει πολύ την στρατηγική των λύκων λίγο πριν ορμήσουν στο κοπάδι. Οι λύκοι λοιπόν, όταν αντιληφθούν ότι ένα κοπάδι είναι καλά φυλαγμένο βάζουν μπροστά τα ισχυρά ένστικτα επιβίωσης που διαθέτουν. Στέλνουν έναν λύκο ως προπομπό (Δήμαρχος Σερβίων) για να αποσπάσει την προσοχή των σκυλιών και του τσοπάνη προς μια κατεύθυνση.

Ο άλλος ή οι άλλοι λύκοι βρίσκουν πεδίο ελεύθερο απ’την άλλη μεριά και… πελεκούν αράδα.

Ειλικρινά λυπάμαι πολύ όταν βλέπω ανθρώπους με λογική, με νοημοσύνη εκλεγμένους απ΄ το λαό να συμπεριφέρονται ως άγρια σαρκοφάγα ζώα και δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κακού που προκαλούν. Όταν βλέπω συστηματικά να αγνοούν την Τοπική κοινωνία και να την θεωρούν εμπόδιο και όχι συνομιλητή τους. Θεωρώ ότι κανένα Τοπικό, Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να αποφασίσει για αυτό το τεράστιο θέμα που προέκυψε. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε και δεν κρίθηκε στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπότε το λόγο έχουν οι Τοπικές κοινωνίες και μόνο αυτές.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ,

ΕΛΑΤΗ 30/01/2021

mikrovalto.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μια χαρά τα λες Κώτσο. Μπράβο. Μερικές φορές δεν αναγνωρίζουμε τους λύκους που έρχονται με προβιά. Αλλά όλα και όλοι φανερώνονται και τώρα δεν θα ξαναπληριάσουν στο κοπάδι και ας μας θεωρούνν πρόβατα

Το Προφίλ μας