Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Βασίλης Κωνσταντόπουλος για δημιουργία ΧΥΤΑ αμιάντου στα ΜΑΒΕ: “Το όραμα μας για την ανάπτυξη της περιοχής πατάει σε άλλους πυλώνες. Κατά του σχεδίου πάνω από τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων. Όχι στα πλωτά φωτοβολταϊκα στη λίμνη Πολυφύτου"

Δείτε την συνέντευξή μου στο kozani.tv.
 
Διατυπώνουμε με σαφήνεια τις διαχρονικές και σημερινές θέσεις της παράταξής μας.
Είμαστε κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι και κατά της ανεξέλεγκτης και άναρχης αδειοδότησης των φωτοβολταϊκών πάρκων στην λίμνη Πολυφύτου.
 
Το όραμά μας για την ανάπτυξη του τόπου μας στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα με την κατασκευή υποδομών (αρδευτικά), την αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων και των αξιοθέατων της ευρύτερης περιοχής των δήμων Σερβίων, Βελβεντού και του δήμου Κοζάνης νότια της της πόλης της Κοζάνης, καθώς επίσης και την αξιοποίηση των μαρμάρων Τρανοβάλτου.
 
Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής, του δήμου μας, και των κοινοτικών συμβουλίων των παραλίμνιων κοινοτήτων να τοποθετηθούν με σαφήνεια επί του θέματος.
 
Η κοινωνία πρέπει να ενεργοποιηθεί και να πάρει τις τύχες της στα χέρια της.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Βασίλη και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.Ας κρίνει και ας αποφασίσει ο κόσμος τώρα για όλους και για όλα.Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Ελευθερίου τόσο για την θέση του σε ότι αφορά τις ανοιχτές πισίνες,το αρδευτικό των Καμβουνίων,όσο και για τον ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι,θα μείνει στην ιστορία και αυτό δεν αλλάζει με κωλοτούμπα.

Unknown είπε...

Οι κύριοι στερούνται επιχειρημάτων αμφότεροι, τόσο ο Ελευθερίου όσο και ο Κωνσταντόπουλος. Ο μεν πρώτος φέρει την ευθυνη τώρα που κατά πασα πιθανότητα είπε ναι και δεν ξέρει πως να τα συμαζέψει, ο δε δευτερος που ήταν το 2016 που παιρνονταν η απόφαση για ορισμό του χώρου ως ΧΥΤΑΜ;Προφανώς ήταν εδώ και δεν έκανε καμία ενέργεια για την αποτροπή της εν λόγω βλαβερης για τον τόπο της περιοχής απόφασης περί ορισμού της θέσης από το ΠΣ για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ.Ολοι τους δεν έχουν επιχειρήματα επιστημονικά και μιλουν για γίδια και για πρόβατα διότι έτσι μας αντιλαμβάνονται. Καλό καλοκαίρι....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 16:23
Δεν καταλάβαμε. Ήταν δήμαρχος ο Κωνσταντόπουλος το 2016 και δεν το ξέραμε; Αν ήταν φέρει ευθύνη. Αν δεν ήταν ψάξε αλλού για ευθύνες και κοίτα και τον εαυτό σου, γιατί εσύ με την ψήφο σου έβγαλες τον προηγούμενο δήμαρχο Κοσματόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και είμαι αντίθετος με την Δημιουργία ΧΥΤΑ η οποία θα επιφέρει μόλυνση ολόκληρης της περιοχής μας. Βγαίνουν και καταδικάζουν αυτή την ενέργεια όλοι οι εκπρόσωποι τις αντιπολίτευσης εκ του ασφαλούς λόγο της θέσης που κατέχουν και ρωτάω τον Κ. Κωνσταντόπουλο όταν ήταν Δήμαρχος και έπρεπε να αλλάξει ονομασία ο Δήμος μας από Σερβίων σε Σερβίων Βελβεντού ή Βελβεντού Σερβίων όπως στην αρχή είχε ονομαστεί τότε γιατί δεν βγήκε μπροστά και φανερά και να καταδικάσει αυτή την ενέργεια? Αλλά το άφησε φλου να εξελιχτεί ?

Ανώνυμος είπε...

Η Σπυρίδου ήταν ενήμερη για το ΧΥΤΑ και είχε προτάσεις για την περιοχή.Οι αντρες καμία πρόταση και ναι μεν αλλά.
Είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη δημιουργία του ΧΥΤΑ χωρίς υπεκφυγές
Αυτή φοράει παντελόνια
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

τρια πουλακια καθονταν. ευθυνες λεει ο κωνσταντοπουλος για το 2016! που ηταν αντιπολιτευση
μα σε καθε περιπτωση ολοι της αντιπολιτευσης και νομιζω και σχεδον ολοιι του ελευθεριου -εκτος βεβαια απο τον πανσοφο Δασκαλο και τον ιστοριοδιφη-φιλολογο-δενβαζωγλωσαμεσα- ειναι κατα..ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΧΥΤΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΕΙΤΕ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΤΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Τοσο απλα
ο αλλος λεει "επιστημονικά δεδομενα"?
μου θυμιζει το "ξερεις καποιον να πεθανε απο τσιγαρο? απο καρκινο πεθαινουν"
κανε μια βολτα οπου υπαρχει χυτα ή όποια χωματερη με οποια ονομασια ομορφη και να ειναι και δες ποσο αναπτυξη εχουν εκει οι περιοχες. φαντασου να ειναι και τοξικες χωματερες
ο χρησταρας δυστυχως εζυγισθη και οχι απλα εβρεθη ελιποβαρης αλλα ειναι και φτερο στον ανεμο που νομιζει οτι ειναι σοβαρο μεγεθος

Ανώνυμος είπε...

To 2016 τι δουλειά έχει ο Κωνσταντόπουλος ρε 16.23;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Βλέπεις συνέντευξη Κωνσταντόπουλου και διαπιστώνεις συγκροτημένη σκέψη και καθαρές θέσεις. Βλέπεις συνέντευξη Ελευθερίου και γελάς με τα μαθήματα φυσικής και την τρικυμία εν κρανίω.
Να 'στε καλά εκεί στα Σέρβια μας κάνετε να γελάμε!

Ανώνυμος είπε...

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Τι σχέση έχει ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού με τον ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι. Μάλλον πετάμε την μπάλα στην κερκίδα για να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Κε Κωνσταντόπουλε,στεναχωρείς όμως κάποιους που λέγανε μετά τις Δημοτικές εκλογές ότι όχι μόνο θα ξαναενδιαφερθείς για τον Δήμο αλλά δεν θα ξαναπατήσεις ποτέ στα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΝΕΙ ΜΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΕΒΑΛΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.







Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο 13:12 να του θυμίσουμε οτι ο Κωνσταντόπουλος είναι από το Τριγωνικό όπου μέχρι και σήμερα εκεί κατοικεί η Μητέρα του. Τελείωσε το Λύκειο Σερβίων και είναι γαμπρός στις Αυλές. Αυτό που τον δένει μ' αυτόν τον τόπο είναι η αγάπη και το ενδιφέρον γιατί ειναι ο τόπος του.
Εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος τη μία και μοναδική φορά που ηταν υποψήφιος και σαν υποψήφιος Βουλευτής Κοζάνης έλαβε 11.500 ψήφους περίπου !!!
Πρωφανός ο 13:12 δεν είναι από το Δήμο Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ίσως ο μοναδικός συνδημότης μας που σε Εθνικές εκλογές πήρε 11,500 ψήφους περίπου!

Ανώνυμος είπε...

Η δεν είναι απο τα Σέρβια,η εκτός και αν τα χωριά τα βλέπουν ως ξυπόλυτους και οχι δημότες του δήμου Σερβίων. Εμείς να δείς τι μεράκι είχαμε να 'ρθούμε στους πρωτευουσιάνους Σερβιώτες.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι από τα Σέρβια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τριγωνικό, από όπου έφυγε σε ηλικία 18 χρονών για σπουδές στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Σερβίων αλλά δεν έμεινε στα Σέρβια γιατί πηγαινοερχόταν με το λεωφορείο στο χωριό του. Είναι αλήθεια δεν είναι γέννημα θρέμα της πόλης των Σερβίων όπως εσύ 13:12 το εννοείς. Αλλά τι να κάνουμε ο δήμος δεν είναι μόνο τα Σέρβια. Τα Σέρβια είναι το 30% του δήμου Σερβίων. Όσο για το ότι είναι περίεργο που ασχολείται με τον δήμο, άστο είναι ψιλά γράμματα για σένα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανιδιοτέλεια σ' αυτό που σκέφτονται και πράττουν. Απλά εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει ένα μπράβο στον 13:12 που λέει φωναχτά αυτά που σκέφτονται και λένε μεταξυ τους ο δήμαρχος και το παρεάκι του. Για τους υπάρχουν μόνο οι σερβιωτες (ο Ελευθερίου πρότεινε φυσικό αέριο για τα Σέρβια α και χωματερή αμιάντου στα Καμβούνια...) και όποιος ασχολείται με τον τόπο πρέπει να έχει οικονομικό όφελος αλλιως δεν βλεπουν για ποιο λόγο να ασχολείται κάποιος με τα κοινά. Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω η διαύγεια οι αναθέσεις και οι αποφάσεις του δημάρχου είναι εκεί.
Βέβαια καλά θα κανει να μας πει τι δένει με αυτόν τον τόπο τον γενικό γραμματέα και το νέο ειδικό συνεργάτη εκ Αθηνών. Να μας πει και που είχε χαθεί ο Ελευθερίου τόσα χρόνια μετά που παραιτήθηκε από πρόεδρος του συμβουλίου που δεν πήγαινε ούτε στα συμβούλια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ΞΕΥΤΙΛΑ από την διαφορετική αντιμετώπιση του Ελευθερίου στο θέμα των πλωτών φωτοβολταϊκών και του χυτά αμιάντου. Στην πρώτη περίπτωση λέει ΟΧΙ χωρίς να έχει δει μελέτες και αντισταθμιστικά. Για την χωματερή που είναι ΠΟΛΚΑΠΛΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ λέει να δούμε μελέτες και ανταποδοτικά! Εμένα ΑΥΤΟ είναι που με πείθει ότι όντως ο δήμαρχος πρότεινε τον χυταμ όπως λέει σύσσωμη η αντιπολίτευση!
Αλλά και ο Κουρτίδης δεν πάει πίσω έβγαλε ανακοίνωση για τα πλωτά αλλά σιωπή για τον χυτά αμιάντου που θα τους καταστρέψει! ΘΛΙΨΗ. ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΘΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε οχι για τον χυταμ στα μαβε ωραία, αυτό που με στεναχωρεί ειναι οτι δεν λέει κανείς τίποτα για την δημιουργία χυταμ στη δεη λες και εκει θα ειναι ολα καλα,πουθενά δε θα ειναι καλα κ δεν εχω δει αντιδράσεις κ αυτό με βάζει σε σκέψεις τη συμβαίνει;

Ανώνυμος είπε...

ο χώρος στο νότιο πεδιο είναι χαρακτηρισμένος χυταμ και ΑΚΑΤΟΊΚΗΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΡΑΔΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΡΙΓΥΡΩκαι φυσικά μόνο για την περιφέρεια μας, η κάθε περιφέρεια σε διαχειριστεί τα απόβλητα της.
Εάν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου πέστο αλλιώς μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Ξέρεις μόνο ο πονηρός νομίζει ότι όλοι είναι πονηροι.

Ανώνυμος είπε...

σε βάζει σε σκέψεις αυτό αλλά δεν σε βάζει σε σκέψεις πως ο δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει χωματερή αμιάντου που έφεε χαμόγελα σε χατζηδάκη και γεωργιάδη; αρε τσακαλάκι είσαι

Ανώνυμος είπε...

Εμείς θέλουμε να μην γίνει σε μας. Δεν θα υποδείξουμε και που θα γίνει. Ας γίνει στα ορυχεία της ΔΕΗ, ας γίνει σε άλλη περιφέρεια που έχει ακόμα πολύ αμίαντο να θάψει.

Ανώνυμος είπε...

Έλα αυτές οι ερωτήσεις σαν του 17.32 είναι τακτικές η μπάλα στην εξέδρα διαφόρων πονηρακηδων.και επειδή θέλει απάντηση θα του πω. Να γίνει χυταμ στην αυλή σου να μην κάνεις και κόπο να πηγαίνεις για το μεροκαματο

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον το μόνο ΑΚΑΤΟΊΚΗΤΟ είναι το μυαλό σου τη παει να πει είναι χαρακτηρισμενος χυταμ χυτεα δηλαδη, πρέπει να τα μαζέψουμε ολα, όλη τη σαρα κ τη μαρα; Η συνέχεια μου απο το 15:46

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ; ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΧΥΤΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΤΩΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΘΑΨΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ « Ε ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΘΑΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ , ΘΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΕΔΩ»
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ «ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ;»
ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝΕ «Ε ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΒΟΥΜΕ»
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΠΟΥ ΘΑ ΘΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ!
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!
ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΗΠΩΣ;
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΧΥΤΑΜ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Το Προφίλ μας