Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΕΛΜΕ Κοζάνης: παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Κοζάνης

Την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κοζάνης πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας  στη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης. Η παράσταση διαμαρτυρίας εντάσσεται στα πλαίσια ευρύτερων πανελλαδικών κινητοποιήσεων, που οργανώθηκαν από τις τοπικές ΕΛΜΕ και αφορούν σε θέματα εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων μετά την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους.

Το ΔΣ έθεσε στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικότερα την κάλυψη κενών, την εξ αποστάσεως διδασκαλία και το σοβαρό πρόβλημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά στην κάλυψη των κενών η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας, αφού ενημέρωσε για τον αριθμό τους – ανέρχονται σε εξήντα (60) περίπου-διαβεβαίωσε ότι θα καλυφθούν σε ικανοποιητικό βαθμό με την επόμενη φάση διορισμών αναπληρωτών, που αναμένεται το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου 2020.

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μας πληροφόρησε  ότι για τις ευπαθείς ομάδες το Υπουργείο έχει καταλήξει στη δημιουργία  διαδικτυακών τμημάτων 12-25 μαθητών σε επίπεδο νομού ή περιφέρειας ή Υπουργείου, αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν. Στο σημείο αυτό, επισημάναμε ότι από την σχετική νομοθεσία δεν προκύπτουν αριθμητικά όρια για την λειτουργία διαδικτυακών τμημάτων.

Ειδικότερα, για τους μαθητές, που βρίσκονται σε καραντίνα, θα γίνεται  μάθημα εξ αποστάσεως, με  παράδοση από την τάξη (live streaming) δέκα λεπτών. Σε τμήματα που  λόγω κορονοϊού δεν γίνεται δια ζώσης διδασκαλία, θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση σε ψηφιακές τάξεις. Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι το ΔΣ έθεσε τους προβληματισμούς του τόσο για την παιδαγωγική και διδακτική αξία της δεκάλεπτης παράδοσης από την τάξη (live streaming) όσο και για την νομιμότητα της όλης διαδικασίας ως προς την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.

Για το μείζον θέμα της ανεπαρκούς καθαριότητας των σχολικών μονάδων παρέπεμψε στη Δημοτική αρχή και στη διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού καθαριότητας από τις υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης. Τόνισε ότι τα προβλήματα είναι γνωστά και ότι έχει ενημερώσει τις προϊστάμενες αρχές για το πρόβλημα. Υποσχέθηκε να ασκήσει πιέσεις  για την επίλυση του προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τονίσαμε ότι εν μέσω πανδημίας η καθαριότητα των σχολικών μονάδων είναι κατώτερη των αναγκών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα υγιεινής που προβλέπονται από τις σχετικές εγκυκλίους.

Τέλος για το επίκαιρο θέμα των καταλήψεων επανέλαβε τις γνωστές και στους εκπροσώπους των μαθητών θέσεις ότι πρέπει να σταματήσουν και να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου με τους μαθητές για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που τους αφορούν.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

 

Ο πρόεδρος                                                                             Ο γενικός γραμματέας

 

 

                                                                                   

Ντούντας Ζήσης                                                                     Αντωνιάδης Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας