Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η οικονομοτεχνική μελέτη σύστασης της νέας κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Σερβίων όπως προτάθηκε απο την επικεφαλής της ΣΤΑΣΗΣ Σερβίων κ. Ρίτσα Σπυρίδου

Ψηφίστηκε, εν τέλει, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων η οικονομοτεχνική μελέτη για τη σύσταση της νέας κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Σερβίων.

Την πρώτη φορά που ήρθε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε η συζήτηση λόγω μη ύπαρξης εισήγησης από τη δημοτική αρχή. 

Τη δεύτερη φορά καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής μετά από ενστάσεις της αντιπολίτευσης και τέλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 υπερ-ψηφίστηκε η πρόταση της κ. Ρίτσας Σπυρίδου κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν οι κ.κ. Γεωργακόπουλος Νίκος  και Νάκας Αστέριος.

Η νέα κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Σερβίων η οποία προκύπτει

μετά το διαχωρισμό του Δήμου Σερβίων και του Δήμου Βελβεντού, όπως αναγράφεται στην οικονομοτεχνική μελέτη, έχει στόχο την παραγωγή πολιτικής σε συγκεκριμένους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι ζωής των κατοίκων. 

Όπως ορίζει το άρθρο 254 του Ν.3852/2010 Δήμος ή Κοινότητα μπορεί να συστήσει δημοτική ή κοινοτική κοινωφελή επιχείρηση με σκοπό την οργάνωση λειτουργιών ή δραστηριοτήτων και την παροχή υπηρεσιών συναφών ή συνδεόμενων με τις αρμοδιότητές τους, που αναφέρονται στους τομείς της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος, με εξαίρεση την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και την αποκομιδή των απορριμμάτων, τη δημιουργία και συντήρηση πρασίνου και τη λειτουργία κοιμητηρίων και κέντρων αποτέφρωσης νεκρών

Η νέα κοινωφελής επιχείρηση θα διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο με τουλάχιστον 3 αιρετά μέλη, ένα εκ των οποίων από τη μειοψηφία, έναν εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα της περιοχής και τα υπόλοιπα μέλη, δημότες ή κάτοικοι του Δήμου με πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης. 

Αντικείμενα λειτουργίας της επιχείρησης είναι το τρίπτυχο αθλητισμός - πολιτισμός - περιβάλλον και σκοπός της είναι η οργάνωση, η ανάπτυξη και η υποστήριξη δράσεων κοινωφελούς και κοινωνικού χαρακτήρα, συναφών με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία και τη νεολαία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας