Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Κοζάνης: πίνακες συμμετεχόντων λαϊκών αγορών

Σε εφαρμογή του γ’ σχετικού παραθέτουμε συννημένα τους πίνακες συμμετεχόντων (παραγωγών και επαγγελματιών) για τις παρακάτω λαϊκές αγορές του Δήμου Κοζάνης:

Α. για τη λαϊκή αγορά Ποντοκώμης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

Β. Για τη Λαϊκή αγορά Αγίου Δημητρίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

Γ. Για τη Λαϊκή αγορά Αιανής, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

 Δ. για τη λαϊκή αγορά Αριστοτέλους Κοζάνης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020.

Οι πίνακες απεικονίζουν το 50 % των δικαιούμενων πωλητών (επαγγελματιών και  παραγωγών)

Τονίζουμε ότι για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, οι επαγγελματίες λαϊκών αγορών μπορούν να αναπτύσσουν εκθετήριους πάγκους που δε θα ξεπερνούν τα μήκη σύμφωνα με το άρθρο 8 του κανονισμού λαϊκών αγορών (έμποροι διατροφικών 8μ, παραγωγοί 4μ, έμποροι βιοτεχνικών 7μ, λοιπές κατηγορίες 2μ).

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για το καταναλωτικό κοινό.

 

Επαναλαμβάνουμε ότι οι εκθέτες των λαϊκών, υποχρεωτικά, θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα, χώρους απόθεσης προϊόντων. Θα πρέπει να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακκούλα και γάντια μιας χρήσεως.

 

Ιδιαίτερα τονίζουμε ότι θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω αποτελεί λόγο αποβολής από τις λαϊκές του Δήμου.

 

Η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από κάθε αντικείμενο. Τονίζουμε ότι, αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας, το μήκος των εκθετηρίων πάγκων θα μειώνεται.

 

Στους χώρους, των λαικών αγορών, από νωρίς το πρωί, θα βρίσκεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας το οποίο θα τοποθετεί τους εκθέτες και θα μεριμνά για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία.

Το παρόν έγγραφο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στη θέση Ανακοινώσεις και παράλληλα στην ενότητα «Επιχείρηση  – > Υπαίθριο Εμπόριο»

 

 Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος

 

Κώστας Κυριακίδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας