Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Τεχνικός σύμβουλος για την προετοιμασία της μελέτης στατικής επάρκειας και συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Τεχνικός σύμβουλος αναλαμβάνει την προετοιμασία τευχών δημοπράτησης και επίβλεψης της μελέτης «ελέγχου στατικής επάρκειας και εργασιών συντήρησης – αναβάθμισης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων της Π.Ε. Κοζάνης». Η εν λόγω υπηρεσία θα αμειφθεί με 29.800 ευρώ μετά από απόφαση της οικονομικής επιτροπής

της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως φαίνεται κινούνται πολύ αργά οι διαδικασίες όταν ο Στέργιος Μητούλης, καθηγητής γεφυροποιίας του Παν/μιου του Surrey σημείωνε ότι «μια μικρή απώλεια στήριξης μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση αναφερόμενος σε μικρές και μεσαίες μετακινήσεις». Την ίδια ώρα ο Αθανάσιος Καραμπίνης, καθηγητής του ΔΠΘ θεωρεί ότι «ο κύριος φορέας της γέφυρας δεν έχει χάσει καθόλου την φέρουσα ικανότητα».

Η διάσταση απόψεων στον επιστημονικό κόσμο είναι δεδομένη, όπως και οι χρονοβόρες διαδικασίες για τις όποιες βελτιωτικές ενέργειες στην Γέφυρα, όταν εδώ και δέκα μήνες καταφέραμε μόνο να βρούμε ανάδοχο για την προετοιμασία επίβλεψης της μελέτης στατικής επάρκειας της Γέφυρας. Είναι ξεκάθαρο ότι για να φτάσουμε στην τελική μελέτη κι το δια ταύτα θα περάσει πολύς χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας