Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στηρίζει έμπρακτα τον κτηνοτρόφο

Στο Λιβαδερό μίλησε χθες ο Πάρις Κουκουλόπουλος σε κτηνοτρόφους για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου γενικότερα και ειδικότερα στην ΠΕ Κοζάνης.

Οι κτηνοτρόφοι δέχτηκαν απανωτά πλήγματα στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα με το φορολογικό , το ασφαλιστικό και τον ΦΠΑ και στη συνέχεια με τις  μεγάλες μειώσεις στο αγροτικό πετρέλαιο και την εξισωτική αποζημίωση.


Το πλήγμα ολοκληρώθηκε με τη δραματική πτώση των τιμών στο γάλα από το 2017 και τη συνεχιζόμενη αφαίμαξης των Κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ.


Οι ανεξέλεγκτες παράνομες εισαγωγές γάλακτος, η χρήση σκόνης και οι εναρμονισμένες πρακτικές της βιομηχανίας άνθισαν στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ,  οδηγώντας τον κλάδο σε κρίση.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν στάθηκε ικανή ούτε καν να αξιοποιήσει πρόγραμμα προώθησης της φέτας ΠΟΠ 6,5 εκ ευρώ στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, γιατί έχασε τις προθεσμίες.

Το ίδιο στάθηκαν ανίκανοι να αξιοποιήσουν την αναλογιστική μελέτη που τους παραδόθηκε για τον ΕΛΓΑ και αποδεικνύει με στοιχεία ότι η  κτηνοτροφία αδικείται στο ισοζύγιο εισφορών-καλύψεων.

Την ίδια αδιαφορία επέδειξαν και τοπικά, όπου στάθηκαν ανίκανοι να αξιοποιήσουν προς όφελος των Κτηνοτρόφων και της περιοχής το γεγονός ότι η Π.Ε. Κοζάνης είναι η μόνη σε όλη την ηπειρωτική χώρα με πλεόνασμα βοσκοτόπων.

Η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ από τους κτηνοτρόφους είναι δεδομένη, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στηρίζει με το πρόγραμμά του τον κτηνοτρόφο και ευνοεί την υιοθέτηση κινήτρων για τη δημιουργία ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το θετικό ευρωπαϊκό πλαίσιο γι αυτές τις πρωτοβουλίες.

Οι κτηνοτρόφοι όπως και οι γεωργοί πρέπει να γνωρίζουν ότι το αγροτικό ζήτημα της χώρας συζητήθηκε τρεις φορές στη Βουλή (2016-7-8) εφ όλης της ύλης και τις τρεις με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στις εκλογές στο Νομό μας, όπου ολοκληρώνονται  τρεις θεματικές παρουσιάσεις των θέσεων μας σχετικά με τον πρωτογενή τομέα.

Όλοι χαϊδεύουν στην πλάτη τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς στις εκλογές, αλλά μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στέκεται δίπλα τους με πράξεις γιατί κουβαλάει την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και ήταν είναι και θα είναι το κόμμα της αγροτιάς.



Πάρις Κουκουλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας