Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων, τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, ώρα 7 μ.μ.

Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω (με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και την ευγενή χορηγία του αρχιμ. Μαξίμου, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου) θα γίνει στο Βελβεντό Μακεδονίας τη Δευτέρα, 29-7-2019, ώρα 7 μ.μ.


Το ιερό λείψανο έρχεται στο Βελβεντό με την εσωτερική επιθυμία και ιαχή του λαού: ‘’Έρχεται ο Άγιος!’’. Τη φράση αυτή, τη διδαχτήκαμε στην (και από την) Αιανή, όταν στην εκεί εκκλησιαστική μας διακονία, ακούγαμε αυθόρμητα και πηγαία από το λαό της στην κατ’ έτος υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Νικάνορα της Ζάβορδας: ‘’Έρχεται ο Άγιος!’’.

Η υποδοχή θα γίνει στην ‘’παλιά δεξαμενή’’ Βελβεντού με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των Αρχών του τόπου και του Λαού. Θα προπορεύονται, οι δικυκλιστές ΜΟΤΟΒΕ και ΣΜΑΒ, ο ιππικός σύλλογος Βελβεντού ‘’Άγιος Γεώργιος’’ και η μπάντα του ΜΟΒ.  

Η ιερή πομπή (με το ιερό λείψανο του Αγίου) θα κατευθυνθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, όπου θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019. 

Μεγαλυνάριον.
‘’Πάσης Πιερίας Καθηγητά, Βελβεντού Κοζάνης, εκουσίως συνοικιστά, ημών των αναξίων, πρεσβείαις Θεοτόκου, τας αμαρτίας λύσον, ω Διονύσιε’’ (Ι.Π.)

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού
και αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β.
24-7-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας