Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Οι ξεναγήσεις του Αυγούστου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Σας προσκαλούμε στη μαγευτική φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.
Ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 4, 11, 18, 25 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου) και θα ξεκινούν στις 11 ακριβώς. Ξεναγήσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν και τα Σάββατα 10, 17, 24 και 31 Αυγούστου, καθώς και την Πέμπτη 15 Αυγούστου.
Μεταξύ 11 και 12 θα κάνουμε περίπατο στα αλπικά λιβάδια και δάση της περιοχής που
βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε την εικόνα των υπέροχων λουλουδιών αυτής της εποχής και να δοκιμάσουμε τις μικρές αλλά νοστιμότατες αγριοφράουλες του Γράμμου. Παράλληλα με τον περίπατο στο δάσος θα γνωρίσουμε τις βουνοκορφές που βλέπει κανείς από το Πάρκο και θα μιλήσουμε για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή κατά τον εμφύλιο πόλεμο.
Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση. Γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα μιλήσουμε για την ελληνική ιστορία από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.
Όποιος θέλει μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου

· Παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στο 24670 21853 μια μέρα πριν έρθετε για να επιβεβαιώσετε ότι θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση
· Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.
· Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση.
· Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
· Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας