Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (ΟΓΕ) και το ΣΕΥΠΕ για τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας και το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ), με αφορμή την τελική υποβολή μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, συγχαίρουμε όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες τη σκληρή μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θεωρούμε επιτυχημένη τη λήξη της 7ης συνεχόμενης χρονιάς λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Πτολεμαΐδας όπου πραγματοποιούνται μαθήματα αλληλεγγύης και στήριξης σε μαθητές οικογενειών που αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος των φροντιστηρίων. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που παρακολούθησαν φέτος τα μαθήματα  στο Λαϊκό Φροντιστήριο θα εισαχθούν με ποσοστό επιτυχίας 100% στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας. Αυτή η επιτυχία δε θα υπήρχε χωρίς την πολύτιμη και αφιλοκερδή στήριξη των εκπαιδευτικών που πραγματοποιούσαν τα μαθήματα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους ευχαριστήσουμε για το χρόνο που αφιέρωσαν όλη τη σχολική χρονιά. Οι καθηγητές με τους οποίους συνεργαστήκαμε είναι:
·         Αϊτσίδου Ελένη (Φιλόλογος)
·         Γκέκα Βαϊα (Φιλόλογος)
·         Καρανάκης  Στάθης (Μαθηματικός)
·         Λιλή Τάνια (Φιλόλογος)
·         Νέδα Αλέκα (Φιλόλογος)
·         Σολωμίδου Δέσποινα (Φιλόλογος)
·         Τριανταφύλλου Αρχοντία (Φυσικός)
·         Τσιότσιου Γεωργία (Φιλόλογος)
·         Φραγκιαδάκης Γιάννης (Φιλόλογος)
Η καλή συνεργασία των μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών με τους καθηγητές βοήθησε για μια ακόμα χρονιά να υπάρχει άψογη οργάνωση. Επίσης υπήρχε συχνή επικοινωνία και συναντήσεις με τους γονείς των μαθητών, ώστε να υπάρχει πλήρη ενημέρωση για την πρόοδο των παιδιών τους.
Στόχος της όλης προσπάθειας δεν είναι η υποκατάσταση του σχολείου αλλά να δοθεί μια βοήθεια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που εξαιτίας των σκληρών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων βάζουν βαθιά το χέρι στο τσέπη για να στηρίξουν τα παιδιά τους σ’ αυτή τη δύσκολη δοκιμασία και θα συνεχίσουν να το κάνουν για τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών τους.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και το προηγούμενο διάστημα οι αλλαγές στο Λύκειο, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι και τη νέα σχολική χρονιά τα προβλήματα θα είναι εδώ και θα διογκώνονται:
·         Η αγωνία και το άγχος τόσο των νέων για το αν θα πετύχουν τους στόχους τους, όσο και των λαϊκών οικογενειών για το αν θα τα βγάλουν πέρα θα είναι στην ημερήσια διάταξη
·         Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών ή με αναπληρωτές και ωρομίσθιους την ίδια ώρα που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί και θα μπορούσαν να καλυφθούν οι θέσεις με μόνιμες θέσεις εργασίας
·         Δεν υπάρχει καν η στοιχειώδης βοήθεια από τη πλευρά της κυβέρνησης στους μαθητές που και φέτος θα προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη αλλά και στους υπόλοιπους μαθητές με την Ενισχυτική Διδασκαλία αλλά για μια ακόμα χρονιά δεν προβλέπεται ότι θα υλοποιηθούν.
Οι επιτυχίες των μαθητών μας δίνει δύναμη και κουράγιο ώστε και τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε τη λειτουργία του θεσμού του Λαϊκού Φροντιστηρίου και να βοηθήσουμε τις οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε για ιδιαίτερα είτε για φροντιστήρια.
Πληροφορίες για εγγραφές στη διεύθυνση Β. Σοφίας 34 και στο τηλέφωνο 2463506507 μετά το 15Αυγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας