Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Πέθανε ο Αντώνης Βγόντζας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο δικηγόρος και πολιτικός, Αντώνης Βγόντζας, διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Αντώνης Βγότζας ήταν διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία κυβέρνησή του, επίσης ήταν γενικός γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΥΠΕΧΩΔΕ και νομικός σύμβουλος στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Καταγόταν από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Λασίθι και είχε μεγαλώσει στην Αθήνα. Είχε σπουδάσει νομικά, οικονομικά και οικονομικά μαθηματικά στην Αθήνα, την τότε Δυτική Γερμανία και τη Φινλανδία και ασκούσε τη δικηγορία από το έτος 1971.
TheCaller.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα:

«Ένας καλός φίλος και σύντροφος, ένας σπουδαίος επιστήμονας και αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Αντώνη, καλό σου ταξίδι.»

Ανώνυμος είπε...

Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης

«Ο Αντώνης Βγόντζας, αδελφικός φίλος και συνεργάτης επί μισό, σχεδόν, αιώνα, ήταν μια από τις μεγάλες προσωπικότητες της νομικής επιστήμης και των εθνικών, δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων της γενιάς του. Έφυγε από τη ζωή, μαχόμενος γι’ αυτή και για τις ιδέες του, ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή. Παρών και στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ως έφηβος στον Ανένδοτο Αγώνα, ως φοιτητής στην αντιδικτατορική Αντίσταση. Ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αγωνιστής για τη μεγάλη δημοκρατική πολιτική και κοινωνική ΑΛΛΑΓΗ. Δίπλα στον διωκόμενο Ανδρέα Παπανδρέου, κατά των συνωμοτών του «βρώμικου ‘89» και ως πρωθυπουργό, πολύτιμος νομικός του σύμβουλος. Ο Αντώνης Βγόντζας, αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της πνευματικής και συναισθηματικής προσφοράς του σε όλους όσοι τιμηθήκαμε με τη φιλία και τη συντροφικότητά του».

Το Προφίλ μας