Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Πλούσια η συγκομιδή για την πράσινη ελιά Ιμέρων –Θετικότατα τα μηνύματα και για την παραγωγή ελαιολάδου

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Τριακόσιους με τετρακόσιους τόνους βρώσιμης ελιάς συγκεντρώθηκαν αυτές τις μέρες στα Ίμερα με τα 75.000 ελαιόδεντρα από την περιοχή του Βελβεντού έως και την Αιανή και τους καλλιεργητές τους να είναι μέλη του συνεταιρισμού . « Η τιμή είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και ξεκινάει από 0, 75 λεπτά έως και 1, 40 ευρώ» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Ιμέρων Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Η ακαρπία στην Χαλκιδική, τη Νότια Ελλάδα και την Κρήτη από το δάκο ανέβασε την τιμή της πράσινης ελιάς Ιμέρων με την παραγωγή να είναι καθαρή και περιζήτητη. Ήδη ο συνεταιρισμός
βρίσκεται σε επικοινωνία με τρεις χονδρεμπόρους, έναν από την Λάρισα και δύο από την Χαλκιδική για την μαζική πώληση του προϊόντος.
Η συγκομιδή της ελιάς η οποία φέτος είναι πέραν κάθε προσδοκίας δίνει και το μεγαλύτερο εισόδημα στους ελαιοπαραγωγούς. Ανάλογα αισιόδοξα θα κινηθεί και η παραγωγή του ελαιόλαδου από τις αρχές Νοεμβρίου όπου και θα σταματήσει η συγκομιδή της ελιάς.
«Οι  Πράσινες Ελιές Ιμέρων προέρχονται αποκλειστικά από τις ποικιλίες «Χονδρολιά Χαλκιδικής» και «Χαλκιδικής» του είδους Olea Europea. Οι ελιές, που παράγονται από τις ποικιλίες αυτές, χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέγεθος καρπού με μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα, λαμπερό πράσινο – πρασινοκίτρινο χρώμα, λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή, πικάντικη και απουσία αίσθησης λιπαρότητας, λόγω της από αιώνων προσαρμογής των ελαιοδέντρων στις ιδιαίτερες εδαφο-κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και των καλλιεργητικών τεχνικών που εφαρμόζουν οι ελαιοπαραγωγοί.
Οι Πράσινες Ελιές Ιμέρων διατίθενται  σε συσκευασίες (βάζα, ειδικά δοχεία, ειδικές συσκευασίες κ.ά.)  που επιθυμεί ο πελάτης κατόπιν παραγγελίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας