Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

«Γκάφα» της ΕΡΤ: Βάφτισε «Μακεδονία» την FYROM στον αγώνα χάντμπολ στο κλειστό της Λευκόβρυσης (Κοζάνη) [εικόνα]

Μια αβλεψία της ΕΡΤ3 οδήγησε σε γκάφα: Στον αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ στην Κοζάνη, εμφανίστηκε κάρτα που ανέφερε την ομάδα της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία» (MKD).
Λίγη ώρα αργότερα το λάθος διορθώθηκε και η ΕΡΤ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία εξηγεί ότι δεν ήταν δική της ευθύνη, αλλά εξωτερική εταιρείας που είχε την ευθύνη των
γραφικών.
Ειδικότερα, απαντώντας σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή στου σημειώνει ότι «η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία. Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε καθε περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, «οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας