Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Νέα έξτρα χρέωση από τη ΔΕΗ -Οι έντυποι λογαριασμοί θα χρεώνονται με 1 ευρώ

Στοχεύοντας στο να δώσει κίνητρο στους πελάτες της για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν περισσότερο το e-bill, η ΔΕΗ επιβάλλει χρέωση 1 ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς.
Η ΔΕΗ, αποσκοπώντας στο να κινητοποιήσει τους πελάτες της να αρχίσουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα το e-bill, την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πληρωμή των λογαριασμών και όχι μόνο και σταδιακά να καταργήσουν τους έντυπους λογαριασμούς, ετοιμάζεται να επιβάλλει χρέωση ενός ευρώ στους τελευταίους.
Μάλιστα, η πρόταση αυτή, θεωρείται σχεδόν ειλημμένη και έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο
επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ηλεκτροδότησης.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι εκδίδονται περίπου 7 εκατ. λογαριασμοί ανά δίμηνο, εκτιμάται ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει περίπου 42 εκατ. ευρώ ετησίως από τη χρέωση της έκδοσης λογαριασμών. Βάσει της εισήγησης, η χρέωση του 1 ευρώ δε θα επιβαρύνει όσους καταναλωτές επιλέξουν την ψηφιακή επιλογή e-bill. Για τους υπόλοιπους, το κόστος αποστολής του έντυπου λογαριασμού θα φτάνει τα έξι ευρώ ετησίως, ποσό που θα κατευθυνθεί για να καλυφθεί το κόστος έκδοσης και αποστολής του έντυπου λογαριασμού, το οποίο σήμερα βαραίνει την επιχείρηση, με ετήσιο κόστος που ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο, η ΔΕΗ θέλει να στρέψει τους καταναλωτές στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς της υπηρεσίας e -bill. Παράλληλα, γ αποστολή των λογαριασμών θα γίνεται μέσω email ενώ ανάλογη ενημέρωση θα υπάρχει και μέσω sms.,
economistas.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας