Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση - Ευχαριστήριο Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας για τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την ΠΓΔΜ στην Κοζάνη

H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους διεθνείς και το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ανδρών για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν με την νίκη 28-26 επί της ΠΓΔΜ στην Κοζάνη για τα προκριματικά του EURO 2020.
Αυτή η νίκη, δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία, αποδεικνύει δε ότι το άθλημα στην Ελλάδα το
τελευταίο διάστημα έχει κάνει πολλά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς και αυτή η νίκη έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από διεθνείς διακρίσεις που είχαν Εθνικές μας ομάδες και τα σωματεία μας τον τελευταίο χρόνο.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Κοζάνης, τον ΟΑΠΝ και την ΔΕΗ και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, τον Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη, τον Πρόεδρο Γιάννη Ιωαννίδη, που στάθηκαν στο πλευρό μας σε μία ακόμα διοργάνωση και βοήθησαν σημαντικά στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και για την πολύτιμη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων της Εθνικής Παίδων με την Σερβία, όπως και την Πυροσβεστική Σχολή Πτολεμαΐδας για την φιλοξενία της Εθνικής μας ομάδας και της Σερβίας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στα σωματεία χάντμπολ της Κοζάνης, τον ΑΟ Κοζάνης, τον Εθνικό Κοζάνης και ειδικότερα τον Μάκη Μιχαηλίδη με το επιτελείο του, τον Βαγγέλη Παππά, τον Πρόεδρο του Αρίωνα Τάσο Πέτκο και τον Γιάννη Τσουκνίδα με την εθελοντική του ομάδα «Η Συνείδηση».
Ευχαριστούμε επίσης όλα τα στελέχη της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης και ειδικότερα τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Αθανάσιο Μαντζούκα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαράλαμπο Θεοχάρη για την πολύ καλή συνεργασία.
Οφείλουμε μία συγνώμη στον κόσμο της Κοζάνης και των γύρω περιοχών, που ενώ είχαν μεγάλη επιθυμία να δουν από κοντά την Εθνική μας ομάδα, αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω των αυστηρών μέτρων που μας υπέδειξε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία είχε και την ευθύνη της ασφάλειας του αγώνα.
Είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες φίλαθλοι θα είναι στο πλευρό της Εθνικής μας στα παιχνίδια με Τουρκία τον Απρίλιο και Ισλανδία τον Ιούνιο στην προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά του ΕURO 2020.
Τέλος, αναφορικά με δημοσιεύματα και σχόλια σε πλήθος ΜΜΕ, είμαστε αναγκασμένοι να διευκρινίσουμε και να θυμίσουμε τα παρακάτω:
Στον αγώνα των Εθνικών ομάδων Ανδρών στην Κοζάνη τηρήθηκαν όλα τα συμφωνηθέντα, σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ δεν υπήρχε καμία πρόκληση ούτε από την αποστολή της ομάδας, ούτε και από τους 30 φιλάθλους των φιλοξενούμενων.
Το «ΜΚD» που παρουσιάστηκε στο φύλλο αγώνα -το οποίο συντάσσεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ- αλλά και στα γραφικά της τηλεόρασης, είναι η συντομογραφία (three-letter abbreviation country code) της ΠΓΔΜ που χρησιμοποιεί επίσημα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) από το 1995. Έτσι παρουσιάζεται (στη συντομογραφία της) η γειτονική χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ακόμα και σε αυτούς της Αθήνας το 2004) και στις ευρωπαϊκές, διεθνείς ομοσπονδίες και στις επίσημες διοργανώσεις όλων των αθλημάτων.
Το χάντμπολ είναι το μοναδικό άθλημα στην Ελλάδα που εμπράκτως και επανειλημμένα έχει δείξει την ευαισθησία του για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Δύο Εθνικές μας ομάδες, η Εθνική Νεανίδων στο EURO 2017 και η Εθνική Εφήβων στο EURO 1994, αλλά και τα σωματεία μας Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών και Αρίων Πτολεμαΐδας στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών, έχουν αποχωρήσει από διοργανώσεις με σοβαρές συνέπειες, όπως  πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αποκλεισμούς από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμα και στέρηση μεταλλίου (Εθνική Εφήβων στο Ισραήλ).
Οι αποχωρήσεις είχαν να κάνουν με την χρησιμοποίηση από πλευράς των ομάδων της ΠΓΔΜ, του ονόματος «Μακεδονία» και των Εθνικών μας συμβόλων, όπως ο ήλιος της Βεργίνας.
Όλες οι ομάδες μας έπραξαν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες και αν χρειαστεί στο μέλλον θα το επαναλάβουν, όποιες και να είναι οι συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας