Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Κοζάνης της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις στις 29/10

Τις προηγούμενες μέρες, δεκάδες μαθητές από Κοζάνη μέχρι την Πτολεμαΐδα και τα Σέρβια κινητοποιήθηκαν  (καταλήψεις - πορείες - παραστάσεις διαμαρτυρίας), με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που έχουν
στα σχολεία τους, από κτηριακές εγκαταστάσεις και απαρχαιομένες υλικοτεχνικές υποδομές μέχρι το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας.
Στις 29 Οκτώβρη, απαντώντας στο κάλεσμα των χιλιάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα, κατέβηκαν στο δρόμο δεκάδες μαθητές και των ΕΠΑΛ στην Κοζάνη, βροντοφωνάζοντας πως «παράνομο δεν είναι να ξεσηκωθείς, μονόδρομος να ζήσεις και να αγωνιστείς».
Κόντρα σε όλες τις προσπάθειες για να μην συναντηθούν στους δρόμους οι φωνές αγανάκτησης των μαθητών, δόθηκε η αρχή για τους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση και την παιδεία. Από τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί την νομιμότητα των αγώνων των μαθητών για ένα καλύτερο σχολείο, μέχρι την προσπάθεια όλων των διευθύνσεων των σχολείων να βάλουν εμπόδια, παρουσιάζοντας την ψεύτικη εικόνα της «κανονικότητα» και της «έλλειψης προβλημάτων» μέσα στα σχολεία.
Οι μαθητές, όμως δεν μάσησαν, γιατί ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει «κανονικότητα» στα σχολεία σήμερα. Γιατί καθημερινά βιώνουν τα χιλιάδες προβλήματα και ελλείψεις στα σχολεία τους. Από τα εντελώς ακατάλληλα κτήρια, από τις τεράστιες ελλείψεις σε εργαστήρια των ΕΠΑΛ (που οδηγούν και στον κίνδυνο για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών), μέχρι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο για το οποίο τρίβουν τα χέρια τους οι φροντιστηριάρχες που θα κάνουν χρυσές δουλειές πλέον.
Το Τομεακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του σε αυτόν τον αγώνα και στέκεται δίπλα σε όλους τους μαθητές που πραγματικά νοιώθουν αγανάκτηση για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά αυτοί και οι οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη και θέλουν  ένα σχολείο που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση και όχι σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο. Ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
Τώρα χρειάζεται συντονισμός όλων των μαθητών ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας και των οικογενειών μας! Χρειάζεται να ενώσουν τις φωνές τους και να φωνάξουν πως «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά»! Σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη για συλλογική συζήτηση μέσα στα σχολεία μας, για κοινό αγώνα. Τώρα χρειάζεται, με μπροστάρηδες τα 5μελή και τα 15μελή των σχολείων, να γίνει προσπάθεια συντονισμού.
                                                  

       Τομεακό Συμβούλιο Κοζάνης της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας