Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στον Υπουργό Παιδείας για το θέμα του Καλλιτεχνικού Σχολείου

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα του Καλλιτεχνικού
Σχολείου απέστειλε στις 18 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης,
ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για κατάργησης της Β΄ τάξης.
Η επιστολή: Αξιότιμε κύριε Γαβρόγλου,
Τις τελευταίες ημέρες πληροφορούμαστε ότι, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, πρόκειται να πάψει η λειτουργία της Β΄ Τάξης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Β΄ τάξη είναι ολιγομελής, ενώ παράλληλα, τα κενά
που έχουν ήδη δημιουργηθεί στην διδακτέα ύλη, λόγω της έλλειψης προσωπικού σε μαθήματα γενικής κατεύθυνσης, είναι πολύ μεγάλα.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς οι μαθητές που άρχισαν να φοιτούν στην Β΄ τάξη, θα χρειαστεί να αλλάξουν σχολείο ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, και να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούσαν πριν. Είναι, βέβαια, προφανές ότι η αλλαγή σχολικής μονάδας, θα διαταράξει την εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία αντιθέτως απαιτεί σταθερότητα και συνέπεια. Επιπρόσθετα, μία τέτοια ανατροπή θα επηρεάσει απολύτως αρνητικά την μετέπειτα πορεία του σχολείου.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Κοζάνη δεν ήταν μία καθόλου εύκολη υπόθεση και διαδικασία. Αντιθέτως, καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και συντελέστηκαν σημαντικές διεργασίες στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργία του σχολείου, αλλά και να επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασής του.
Η ομαλή λειτουργία του σχολείου -με προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την ύπαρξη και τη συνέχειά του στο μέλλον- είναι αναγκαία, καθώς θεωρούμε πως η συμβολή του στην τοπική κοινωνία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε πολλά επίπεδα.
Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν κρίσιμο σημείο αναφοράς για την κοινωνία της Κοζάνης, η οποία είναι ένας τόπος με έντονη πολιτιστική παραγωγή και δημιουργία. Η Κοζάνη διαθέτει ένα ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα και δικαιούται ένα καλλιτεχνικό σχολείο, το οποίο θα λειτουργεί ομαλά και θα διασφαλίζει ποιότητα σπουδών στους μαθητές του. Είναι επιθυμία και υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τις αλλαγές που έρχονται και να συμβάλλουμε, ώστε η Κοζάνη να αναπτύξει τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματά της.
Στο πλαίσιο αυτό, και ευρισκόμενοι μπροστά στο δυσάρεστο ενδεχόμενο της κατάργησης της Β΄ τάξης του Καλλιτεχνικού σχολείου στην Κοζάνη -κάτι που πιθανόν να προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις για το μέλλον του σχολείου γενικότερα- θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, ζητώντας να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών, και να παραμείνει σε λειτουργία η Β΄ Τάξη, με την προοπτική να ενισχυθεί την επόμενη σχολική χρονιά με μαθητές που θα προκύψουν μετά από κατατακτήριες εξετάσεις. Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας για το παραπάνω θέμα, αναμένω απάντησή σας.
Με τιμή,
Λευτέρης Ιωαννίδης
Δήμαρχος Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας