Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

«Στοπ» σε δυο φορτία με 124 κιλά χασίς σε Ιωάννινα και Κοζάνη

Προορισμό στην Κυψέλη στην Αθήνα είχε το μεγάλο φορτίο χασίς από την Αλβανία που παρέλαβε ένας 24χρονος αλλοδαπός, για να το μεταφέρει με νοικιασμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο στον 35χρονο ομοεθνή του που ήταν ο τελικός παραλήπτης. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν και οι δυο.

Αρχικά, οι αστυνομικοί των τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, Αλλοδαπών, Ασφάλειας και Ο.Π.Κ.Ε. από την Ηγουμενίτσα και της Ειδικής
Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος Φιλιατών, ακινητοποίησαν για έλεγχο στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός και βρήκαν στο εσωτερικό του 55 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 73 κιλών και 840 γραμμαρίων και 19 δέματα με κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» συνολικού βάρους δυο κιλών και 30 γραμμαρίων.


Ο 24χρονος αλλοδαπός ομολόγησε ότι είχε παραλάβει το φορτίο από τα σύνορα για να τον παραδώσει στον συμπατριώτη του στην Κυψέλη κι έτσι ενημερώθηκε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον 35χρονο στο σπίτι του. Σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων και πέντε κινητά

Με παρόμοιο μπλόκο που έστησαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων– Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Πλαγιάς της Κόνιτσας, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σταμάτησαν για έλεγχο το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 49χρονος Έλληνας και έβγαλαν από τον χώρο των αποσκευών τρεις σάκους που περιείχαν 32 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 47 κιλών και 863,5 γραμμαρίων.

Ο οδηγός συνελήφθη για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, όπως και ένας 41χρονος αλλοδαπός συνεργός του που προέκυψε ότι λειτουργούσε ως προπομπός με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο και αναζητείται. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους σε χωριό της Ημαθίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, κατασχέθηκαν πλαστικό κουτί με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 150,7 γραμμαρίων, 1.500 ευρώ και 14.000 λεκ Αλβανίας και τα οχήματα των δυο δραστών.

Πηγή: ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι είναι το χασίς; Ντέγκια από καπνό; Άκου 124 κιλα. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτά τα ρεμάλια που πιάστηκαν.

Το Προφίλ μας