Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Εισήγηση Κασαπίδη στη βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2018

Δέσμη προτάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα με έμφαση στον πρωτογενή τομέα από το Γ. Κασαπίδη κατά την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2018

Κοινό παρονομαστή συνεννόησης ως εθνική υποχρέωση σε μείζονα ζητήματα
για τη χώρα ζήτησε από τους βουλευτές της ολομέλειας ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, στην τοποθέτησή του από το βήμα της βουλής, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018.
Αφού περιέγραψε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες με τις περικοπές σε συντάξεις, ΕΚΑΣ και επιδόματα, αλλά και τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της οικονομίας με τα απανωτά λουκέτα, την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και την αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, εστίασε σε προτάσεις προοπτικής για τη χώρα. Παρουσίασε δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων με περιεχόμενο εκατοντάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παραγόμενο πλούτο για τη χώρα. Προτάσεις που είναι απαραίτητο να λάβουν σάρκα και οστά υπό το πνεύμα συνεννόησης, ώστε να καταφέρει να ξεκολλήσει η χώρα από το τέλμα.
Πιο αναλυτικά υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμόσει η χώρα ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα αποκαταστήσει αρχικά την αυτάρκεια των τροφίμων και εν συνεχεία θα ενισχύσει την εξωστρέφεια με την αντίστοιχη εισροή συναλλάγματος. Επεσήμανε τη σημασία να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη γεωργικής εκπαίδευσης στην πατρίδα, με σκοπό να τεθούν στέρεα, ποιοτικά και ανταγωνιστικά θεμέλια στην εγχώρια αγροτική παραγωγή και προϋποθέσεις εξασφάλισης προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα εγχώρια προϊόντα.
Προς επίρρωση των επιχειρημάτων του έκανε αναφορά σε ιστορικά παραδείγματα μεταπολεμικής ανόρθωσης-ανασυγκρότησης κρατών, όπως της Γαλλίας, η οποία εκκίνησε τη διαδικασία αυτή με προτεραιότητα στην κτηνοτροφία.
Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ελαιοκομία, κλωστοϋφαντουργία και αρωματικά φυτά αποτελούν κλάδους που με επιχειρησιακό σχέδιο και σταθερό και ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον,  στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιφέρειας της πατρίδας, δύναται να πυροδοτήσουν τη διαδικασία της ανάπτυξης, την αντιστροφή του ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου για τη χώρα και την οριστική και με αξιοπρεπείς όρους αποδυνάμωση της ανεργίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας