Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

H Περιφορά της εικόνας της Αγ. Κυριακής Πολιούχου της πόλης των Σερβίων 06-07-2017 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από το cerviwnfrouros.blogspot.com
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας στον ιερό ναό Αγίας Κυριακής Σερβίων, παραμονή της εορτής της πολιούχου της πόλης των Σερβίων, Κυριακής της Μεγαλομάρτυρος. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο συντοπίτης μας
Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος με τον Διάκονο Μάξιμο καθώς και οι ακόλουθοι ιερείς της Μητροπόλεως μας : Νικόλαος Βαχτσεβάνος , Θεόκλητος Μπασιάς , Γεώργιος  Πιστόλας , Θωμάς  Μπασδέκης ,Κωνσταντίνος Θεοχάρης (εφημέριος του ναού) , Αθανάσιος  Παπαδόπουλος  και  Λάζαρος  Ζυγούρης . Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας  , καθώς και του ιερού  λειψάνου της τοπικής αγίας των Σερβίων Αγίας Θεοδώρας στους δρόμους της πόλεως .Οι τοπικές αρχές  και το πλήθος  κόσμου  από  την ευρύτερη   περιοχή των Σερβίων , ακολούθησαν την πορεία της λιτανείας  υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας της πόλεως. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την επομένη με την πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμή της πολιούχου Αγίας , ημέρα τοπικής αργίας για την πόλη των Σερβίων.   

2 σχόλια:

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου