Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού : ΣΕΡΒΙΑ OPEN 2017 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Η επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει σαν πουλί ανάγεται στην ελληνική αρχαιότητα και στο μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Στην εποχή μας , μέσω της τεχνολογίας , αυτή η επιθυμία είναι πλέον πραγματικότητα , όπως έχουν  την ευκαιρία να διαπιστώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας. Άνθρωποι πουλιά οι αιωραθλητές πετάνε πάνω από την πόλη μας με τα λευκά ή πολύχρωμα φτερά τους και ξανοίγονται σ’ όλη την έκταση του Δήμου που βρίσκεται ανατολικά της λίμνης Πολυφύτου Σερβίων. Με κατάλληλες συνθήκες και επιδέξιο χειρισμό μπορούν να φτάσουν έως και 3800 μέτρα ύψος στην πίστα αυτή. Οι θεατές καθηλωμένοι στο έδαφος θαυμάζουν αυτά τα παράξενα  ΄΄πουλιά΄΄ και παρακολουθούν την αιωροπορεία τους.
Στην περιοχή μας όλα ξεκίνησαν το 2006 και φέτος μεταξύ 08-16 Ιουλίου , στα πλαίσια του 31ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αιωροπτερισμού, πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά το ΄΄Σέρβια Open 2017΄΄ , επίσημος αγώνας με βαθμολόγια . Συμμετέχουν 16 αιωροαθλητές οι οποίοι
απογειώνονται απ’ την αρκετά καλή πίστα που βρίσκεται στη θέση  ΄΄Παρτσάκες΄΄ στην Καστανιά Σερβίων και σε υψόμετρο άνω των 1150 μέτρων. Από νωρίς οι υπεύθυνοι ενημερώνοντας για τις μετεωρολογικές συνθήκες της περιοχής  καταστρώνουν την διαδρομή του αγώνα. Με τη σειρά τους ενημερώνουν τους αθλητές οι οποίοι ΄΄περνούν΄΄ τις συντεταγμένες της διαδρομής σε συσκευή G.P.S την οποία προσαρμόζουν στον  ΄΄αετό ΄΄ τους. Η ίδια συσκευή κάνει και τη χρονομέτρηση. Σκοπός του αιωραθλητή είναι να βρει θερμά ανοδικά ρεύματα ατμοσφαιρικού αέρα , να συντονιστεί μαζί τους και με κατάλληλη πλοήγηση να ανέβει αρκετά ψηλά ώστε να είναι πιο ευχερής  γι’ αυτόν η εξέλιξη της διαδρομής . Ανάλογα με τις συνθήκες πετάνε σε μια διαδρομή μήκους 30 έως 120 χιλιομέτρων , ενώ αναπτύσσουν ταχύτητα έως 110 Km/h. Για τα ζητήματα ασφαλείας υπάρχει γιατρός , ασθενοφόρο και επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Λάρισας και με το κέντρο έρευνας και διάσωσης.








Οι ίδιοι οι αθλητές στάθηκαν σε δύο σημεία για την βελτίωση του αγώνα : την ασφαλτόστρωση του δρόμου απ’ την Καστανιά ως την πίστα και την κατασκευή υποστέγων (κιόσκια) ώστε να μπορεί το κοινό να παρακολουθεί την προετοιμασία και την έναρξη της πτήσης που όντως σου κόβει την ανάσα. Κατά τα λοιπά ευχαρίστησαν όλους όσους συμβάλουν  στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα .  Διοργανωτές του αγώνα είναι η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία , ο Δήμος Σερβίων Βελβεντού και ο Μορφωτικός Σύλλογος Καστανιάς όπου φιλοξενεί και του αθλητές στον ξενώνα του που βρίσκεται πλησίον του Λαογραφικού Μουσείου Καστανιάς ( Δημοτικό Σχολείο).
Ο Υ.Η.Σ. Πολυφύτου (Δ.Ε.Η.) συμβάλει με την παραχώρηση του ασθενοφόρου , που είναι απαραίτητο για τη ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.   
Σημείωση : Λεπτομέρειες για online αγώνες και τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν το άθλημα μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση : www.livetrack24.com             
ΒΙΝΤΕΟ HD ΑΠΟ ΤΟ 31ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ
΄΄ΣΕΡΒΙΑ OPEN 2017΄΄
.
Πηγή: cerviwnfrouros.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το Προφίλ μας