Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

«Παρέλαση» πρωθυπουργού και βουλευτών, για το ξεπούλημα της περιοχής και την περαιτέρω διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων (ή αλλιώς 1ο συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης).

Για άλλη μια παράσταση ετοιμάζονται τα κυβερνητικά επιτελεία μαζί με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή μας με το πρώτο συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπου θα χρυσώσουν για άλλη μια φορά το χάπι των ιδιωτικοποιήσεων, των επενδύσεων και της ανάπτυξης που το μόνο που θα φέρουν είναι περαιτέρω διάλυση των εργατικών μας δικαιωμάτων, μεγαλύτερη φτωχοποίηση της περιοχής μας και ανεξέλεγκτη περιβαλλοντική καταστροφή.

Το έκανε τελικά το δώρο που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στον «αν πουληθεί η ΔΕΗ εγώ παραιτούμαι» Θ. Καρυπίδη, αφού αυτός πρώτα πήγε με τα νερά της κυβέρνησης, και του έφερε όπως συμφώνησαν το συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης στην περιοχή του (μας). Αυτός με την σειρά του για να τον ευχαριστήσει ετοιμάζει μια κυβερνητική φιέστα των 15.000 ευρώ, για να δώσει ακόμα ένα βήμα στους υπηρέτες του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, να παίξουν επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του λαού και να αβαντάρουν φυσικά την περαιτέρω επέλαση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στην περιοχή μας.

Ο καθένας θα μπορούσε να πει πως η παραγωγική ανασυγκρότηση για την χώρα μας είναι απαραίτητη μιας και οι δυνατότητες της περιοχής μας και οι δυνατότητες της εποχής ξεπερνούν κατά πολύ την σημερινή κατάσταση. Βέβαια πάντα πρέπει να ορίζουμε τι σημαίνει παραγωγική ανασυγκρότηση. Σε ποιο πλαίσιο γίνεται; Για ποιανού συμφέρον γίνεται; Από ποιον καθορίζεται;

Έτσι γνωρίζουμε πολύ καλά από την εμπειρία μας αλλά και από την ιστορία της χώρας που ζούμε ή και άλλων χωρών, πως παραγωγική ανασυγκρότηση γι΄αυτούς σημαίνει:

·         Ιδιωτικοποίηση του κρατικού πλούτου που με τον μόχθο του ο λαός τόσα χρόνια έφτιαξε και συντηρούσε (βλ. ΔΕΗ, αεροδρόμια, Εγνατία, καθαριότητα κτλ). Αποτέλεσμα οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης γνωστό: αύξηση των τιμών των υπηρεσιών που παρέχει η εκάστοτε δομή(οικονομική επιβάρυνση στον λαό), περαιτέρω διάλυση των δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους και καταστροφή του περιβάλλοντος.

·         Παραχώρηση τεράστιων εκτάσεων γης σε μεγάλους ομίλους για πανάκριβες επενδύσεις (βλ. ανεμογεννήτριες) αμφιβόλου παραγωγικής αξίας, με τεράστιες επιπτώσεις στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και φυσικά του περιβάλλοντος.

·         Άνοιγμα του δρόμου σε ξένο και ντόπιο κεφάλαιο για επέλαση στον τόπο μας, μέσω των ειδικών οικονομικών ζωνών, χωρίς την απαραίτητη φορολογία και χωρίς έλεγχο από το κράτος.

·         Σίγουρο κέρδος για ιδιωτικές επενδύσεις, με το κράτος εγγυητή των κερδών του (βλ. Μπόμπολας -  ΔΙΑΔΥΜΑ)

Μπορούμε να αντιληφθούμε λοιπόν πως τέτοιου είδους φιέστες, γίνονται τελικά πραγματικά για να χρυσώνουν το χάπι της περαιτέρω εξαθλίωσης των ζωών μας αλλά παράλληλα και της γιατρειάς του κεφαλαίου στον 9ο χρόνο κρίσης του.

Ενάντια στην παραγωγική ανασυγκρότηση σε καπιταλιστικό πλαίσιο


Να τους χαλάσουμε την φιέστα και τα σχέδια!

Οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι συνταξιούχοι/ες πρέπει να βγούμε μπροστά και να τους χαλάσουμε τα σχέδια που μας θέλουν υποταγμένους για μια ζωή κάτω από «κόφτες» και «δόσεις» και να θέσουμε το δικό μας πρόγραμμα που θα μιλάει για τις πραγματικές μας ανάγκες και το πώς θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το καταστροφικό για τον λαό και τους εργαζομένους που μας επιφυλάσσει ο καπιταλισμός. Σε ένα τέτοιο συνέδριο, που ορίζει με συνολικό τρόπο τον σχεδιασμό της επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, η απάντηση από την μεριά του εργατικού και λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι συνολική και όχι μερική.  Να  παλέψουμε για:

·      Να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποιήσεις τραπεζών και βασικών κλάδων με εργατικό - λαϊκό έλεγχο.
·      Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Πλήρης κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες κόντρα στους νέους κόφτες και τις περικοπές.
·      Καμία μείωση και αντίθετα αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρης επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τώρα, ριζική αύξηση του κατώτατου μισθού, στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Κανένας «υποκατώτατος» μισθός, ίση αμοιβή για ίση εργασία.
·      Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ριζική μείωση των εισφορών. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές - να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.
·      Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό και χωρίς προϋποθέσεις.
·      Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
·      Όχι στη φορολεηλασία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Αύξηση στο όριο του αφορολόγητου.
·      Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία. Μπλόκο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Διαγραφή των χρεών των εργαζομένων και του λαού.
·      Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Όχι στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τον αγώνα.
Δεν πληρώνουμε το χρέος, δεν περιμένουμε «δεσμεύσεις», παλεύουμε για την διαγραφή του. Έξοδο από τη φυλακή των μνημονίων της ΕΕ και του ευρώ, από την σκοπιά της διεθνιστικής πάλης των λαών. Να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.
Όλοι και όλες στην συγκέντρωση ενάντια στη φιέστα της κυβέρνησης
για την  παραγωγική ανασυγκρότηση την Τετάρτη 12/7
στις 6.00 στο εκθεσιακό κέντρο δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

φωνη βοωντος εν τη ερημω.ο λαος εν υπνωσει.

Το Προφίλ μας