Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Οι "μωμόγεροι" του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σκήτης Εύξεινο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης

Στo πλαίσιο του γιορτινού πνεύματος των Χριστουγέννων σήμερα,  Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, επισκέφτηκε  το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνης ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σκήτης Κοζάνης  «Εύξεινος» και αναβίωσε το Ποντιακό δρώμενο των  «Μωμόγερων».
 Η επίσκεψη εντάσσεται στις δράσεις  του εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος  «Με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  οδηγό, Ενεργός  πολίτης γίνομαι… γεύομαι, μαθαίνω, διαΔΡΩ σε Ελλάδα και Εξωτερικό» και έδωσε  την ευκαιρία στους μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας  να παρακολουθήσουν αλλά και να εμπλακούν οι ίδιοι/ες στο μουσικοχορευτικό δρώμενο.   Μέσα από τη βιωματική αλληλεπίδραση  μπόρεσαν να κατανοήσουν την  πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας  και πως αυτή εκδηλώνεται σε διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής.
             Παράλληλα, οι συνεργαζόμενες ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο εν λόγω πολιτιστικό πρόγραμμα, είχαν  την ευκαιρία μέσω τηλεδιάσκεψης να γνωρίσουν  το τοπικό έθιμο και συνακόλουθα να εκτιμήσουν τη συμβολή της λαϊκής  παράδοσης στον Ελληνικό αλλά και στον Παγκόσμιο πολιτισμό.
             Μέσα από την παρουσίαση αυτού του εθιμικού λαϊκού δρώμενου στη σχολική μας μονάδα και άλλων που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της εξέλιξης του πολιτιστικού μας προγράμματος, επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ενός συστήματος πολιτιστικών αξιών που θα σέβεται, θα αναδεικνύει και θα αποδέχεται την ομορφιά της  διαφορετικότητας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σκήτης «Εύξεινος» για την ξεχωριστή παρουσία και τη συμβολή του σ’ αυτήν την προσπάθειά μας.
                                                
                                                                                                                 Χρόνια Πολλά! Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας