Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Εκδόθηκαν οι προσκλήσεις για τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας

Την έκδοση τριών νέων προσκλήσεων για τη στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. Οι προσκλήσεις αφορούν σε συνεχιζόμενες δράσεις του πανελλαδικού δικτύου δομών, όπως εξειδικεύονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις δομές συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων φιλοξενίας γυναικών, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Οι προσκλήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 650.000 € αφορούν τη λειτουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας και του Ξενώνα Φιλοξενίας στο Δήμο Κοζάνης. Οι δράσεις των Συμβουλευτικών Κέντρων και του Ξενώνα Φιλοξενίας χρηματοδοτούνται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.
Οι προσκλήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Άξονα  Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)», στην Επενδυτική Προτεραιότητα 10.2 (9iii) : «Καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και προώθηση της ισότητας των ευκαιριών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 - 2020.
Στόχος των Συμβουλευτικών Κέντρων είναι η παροχή υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Στόχος του Ξενώνα Φιλοξενίας είναι να παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και η διευκόλυνση στην πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στα Συμβουλευτικά Κέντρα.

Πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων, κ.λ.π., βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ (www.pepdym.gr). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας