Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχ. Αρβανιτίδης

ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ 2017 Ώστε να μη γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι 
    Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Σωματείου μας ακόμα και μέσα στις γιορτές οργανώνει τον αγώνα μας (κινητοποιήσεις στο υπουργείο, στον ΟΑΕΔ, εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά), και παρεμβαίνει στους αρμόδιους φορείς και στην εργοδοσία όχι απλά για να κάνει γνωστό το «πρόβλημα» μας

αλλά για να διεκδικήσει λύσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας, να μην μας μετατρέπουν σε δούλους. 

    Με αισιοδοξία και δύναμη που γεννιέται από το δίκιο μας,
 
Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε…..
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
    Ο αγώνας του σωματείου μας, για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, και επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Είναι ο αγώνας που ξεκίνησε από τα προβλήματα από τον προηγούμενο εργοδότη (ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ), με αποτέλεσμα τη δημιουργία του σωματείου μας, που απέτρεψε να περάσουν οι ατομικές συμβάσεις που προωθούσε ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, επεδίωξε μετά και ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ στο πλαίσιο του αναπτυξιακού θαύματος με τον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ. 
    Σε όλο αυτό το διάστημα με διαφορετικούς εργοδότες και διαφορετικές κυβερνήσεις, με τα προβλήματα ολοένα να οξύνονται, με στελέχη της επιχείρησης άλλοτε με το «μαστίγιο» της ανεργίας και της απληρωσιάς και άλλοτε με το «καρότο» της νέας ανάπτυξης, του «σωστού» επιχειρηματία, να προωθούν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας σε εμάς τους εργαζόμενους, το Πανελλαδικό Σωματείο κράτησε σταθερό τιμόνι υπερασπίζοντας τα δικαιώματα μας, ξεσκεπάζοντας τα σχέδια της εργοδοσίας, αντιδρώντας στην αντεργατική πολιτική της όποιας κυβέρνησης, γκρεμίζοντας αυταπάτες για «καλούς» εργοδότες, ή για «φιλολαϊκές» κυβερνήσεις.
 
    Γι αυτό ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά με δικαιώματα και κατακτά την εμπιστοσύνη των συναδέλφων.
 
    Γι αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων:
 
> δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας (παλιάς και νέας), ώστε να υπογράψει μείωση των δεδουλευμένων 50%
 
> δεν παρασύρθηκε από τις σειρήνες της εργοδοσίας, ώστε να δεχτεί ατομική σύμβαση με μείωση μισθού 20%
 
> δεν υποχώρησε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ώστε να συμφωνήσει στην απόλυση εκατοντάδων συναδέλφων
 
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας
 
καλεί όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε για δουλειά με δικαιώματα, με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
 
    Αυτό το κάλεσμα είναι και η απάντηση μας στους όψιμους «ανεξάρτητους εργαζόμενους» που έχουν μία μοναδική εξάρτηση από την εργοδοσία, αφού:
 
* υπερασπίστηκαν τον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ με «διάφορους τρόπους»,
 
* πανηγύριζαν για την συμφωνία με τον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ,
 
* διακήρυσσαν την υπομονή για την καθυστέρηση των δεδουλευμένων και από τον ΚΑΡΥΠΙΔΗ,
 
* μέχρι χτες δεν έβγαλαν άχνα για τις απολύσεις συναδέλφων και σήμερα θέλοντας να κρατήσουν τις θεσούλες τους συμφωνούν με την εργοδοτική πρόταση (για άλλη μια φορά),
 
* μέχρι χτες υπερασπίζονταν τον ΚΑΡΥΠΙΔΗ (μάλιστα πριν λίγες βγήκαν σε επίσχεση με εντολή της εργοδοσίας ) και σήμερα θέλουν να παρακαλέσουμε τον νέο επενδυτή να κάνει την επένδυση, ή την κυβέρνηση να «στηρίξει» την επένδυση.
 
* μέχρι χτες δεν είχαν πρόβλημα και κατηγορούσαν το σωματείο για τις κινητοποιήσεις και σήμερα δηλώνουν απλήρωτοι τις μέρες των γιορτών και δημοσιοποιούν το πρόβλημα στο διαδίκτυο, κατηγορώντας το σωματείο και πάλι.
 
* μέχρι χτες έλεγαν θα έρθει ο νέος εργοδότης θα πληρωθούμε κανονικά, σήμερα λένε πως αν δεν δεχτούμε τις μειώσεις δεν θα έρθει ο νέος επενδυτής. Κρύβουν ότι ο νέος επενδυτής έχει κάνει συμφωνίες, χρεώνει εμπόρευμα, μαζεύει τις εισπράξεις στο τραπεζικό του λογαριασμό, και το μόνο που μένει είναι να εξασφαλίσει πάμφθηνους εργαζόμενους.
 
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
 
    Με την πείρα που αποκτήσαμε το προηγούμενο δύσκολο χρονικό διάστημα, ας μη μείνουμε στις ευχές για τον καινούριο χρόνο, ας κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη σηκώνοντας το κεφάλι και διεκδικώντας για όλους:
 
δουλειά με δικαιώματα, ζωή που αξίζει για μας και τα παιδιά μας
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
 
Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
 και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. 
Το Δ.Σ.
 
29/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας