Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Καταψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός 2017 του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού – Επαναληπτική διαδικασία την Κυριακή 1.1.2017 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ψήφους 8 υπέρ, 14 κατά και 2 υπέρ μόνο του άρθρου που αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, καταψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2017 του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, στην ειδική συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2016.
«Υπέρ» της έγκρισης ψήφισαν οι επτά (7) σύμβουλοι της συμπολίτευσης (Δισερής, Ζάκης, Ζυγούρης, Κυριακίδης, Μαλιούρα, Παπαδόπουλος Σταύρος και Παπαστέργιος) και ένας (1) «ανεξάρτητος» (Τέτος), και «κατά» το σύνολο των εννέα (9) παρόντων συμβούλων της αντιπολίτευσης (Κωνσταντόπουλος, Αλεξόπουλος, Γκουτζιομήτρος, Ιωαννίδου, Μπρουσιόβας, Παναγιωτούλας, Λιάκος, Κουλιός, Γεωργακόπουλος) και πέντε (5) από τους «ανεξάρτητους» (Ζορμπάς, Κουκάλης, Παπαδημητρίου, Παπαδόπουλος Μιχ., Λαζαριώτης). Υπέρ της ψήφισης μόνο του άρθρου που αναφέρεται στη μισθοδοσία των υπαλλήλων τάχτηκαν δύο (2) «ανεξάρτητοι» σύμβουλοι (Παπαγεωργίου, Χαραλαμπίδης), ενώ απουσίαζαν από τη συνεδρίαση οι, Κοσμάς και Μπάκανος.
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Ζυγούρης, επικαλούμενος τη νομοθεσία, όρισε επαναληπτική διαδικασία έγκρισης του Προϋπολογισμού 2017, για την προσεχή Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00πμ.
Στα «όρια του ανεκτού και του υποφερτού» ήταν το σχέδιο του προϋπολογισμού κατά το δήμαρχο, που πρότεινε να υπερψηφιστεί, «για να μην μπει σε περιπέτειες ο δήμος». Πρόχειρο με παραλείψεις, λάθη και διπλοεγγραφές, μη ρεαλιστικό, μη αναπτυξιακό, χωρίς κοινωνικό πρόσωπο, μη ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που έδωσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και οι «ανεξάρτητοι» που πήραν το λόγο (Παπαγεωργίου, Ζορμπάς), ενώ ο Τέτος, παρότι τον αμφισβήτησε, τελικά τον υπερψήφισε «γιατί δεν θέλει να είναι ένας από αυτούς που ο δήμαρχος θα πει ότι του «δέσανε τα χέρια» για να μην προχωρήσει η δημοτική αρχή». «Αρχηγική» ήταν η τοποθέτηση του Ζυγούρη, που επέρριψε ευθύνες στο δήμαρχο για την κατάσταση της παράταξης και για το γεγονός ότι «δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα στη συνεδρίαση με συμμαχίες» (Δείτε αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις στο ΒΙΝΤΕΟ).
Σημειώνουμε ότι «μη ρεαλιστικό» είχε χαρακτηριστεί το σχέδιο του Προϋπολογισμού και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που γνωμοδότησε σχετικά.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι το σχέδιο του Π/Υ εμφανίστηκε ισοσκελισμένο ως προς τα Έσοδα και τα Έξοδα, στο ποσό των 16.554.554 €.
Γ.Μ./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας