Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης: Αλληλεγγύη στο συντοπίτη και συναγωνιστή μας Γ.Θ., κανένας φτωχός μόνος του στα νύχια του μνημονιακού κράτους

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πληθύνει κατά πολύ οι περιπτώσεις ανθρώπων που διώκονται από την εκδικητική μανία του κράτους επειδή κάποτε αρνήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων,. Σήμερα αναζητούν απελπισμένα κάποια βοήθεια, αντιμέτωποι με διώξεις, απειλές κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και της κατοικίας τους.
Μια από τις δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις είναι κι αυτή του συναγωνιστή μας Γ.Θεοφάνου που γνώρισε αυτές τις μέρες πλατιά δημοσιότητα. Ο άνεργος σήμερα  Γ.Θ. κατά δηλώσή του συμμετείχε στο κίνημα «δεν πληρώνω» και μάλιστα προέτρεπε και άλλους να κάνουν το ίδιο, κατά την περίοδο του μαζικού κι ορμητικού αντιμνημονιακού κύματος αγώνων, όταν «βαστούσε γερά» ακόμα η ελπίδα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ανέτρεπε τα μνημόνια . Σήμερα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 22 χιλιάδων ευρώ , δηλαδή 50 φορές πάνω από το αρχικό χρέος των  427 ευρώ, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.
Είναι άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατήσει τα πιο στοιχειώδη...αριστερά προσχήματα ούτε στα πιο απλά πράγματα. Φτωχοί, άνεργοι, αγωνιστές αφήνονται στο έλεος των αδίστακτων και τιμωρητικών κρατικών μηχανισμών, ενώ η διαπλοκή παραμένει στο απυρόβλητο. Οι ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων μας σε εθνικούς εργολάβους (Μπόμπολα και Σία) όχι μόνο συνεχίζουν να ισχύουν, αλλά νέα διόδια σχεδιάζονται συνεχώς , ενώ η Ελλάδα ήδη διαθέτει τα πιο πυκνά και πιο ακριβά διόδια παγκοσμίως.
 Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την κυβερνητική αδιαφορία κι αναλγησία.
·        Διεκδικούμε να υπάρξει άμεσα υπουργική απόφαση με αναδρομικη ισχύ ώστε να πάψουν να διώκονται άνθρωποι  και να διαγραφούν τα πρόστιμα προς τους αγωνιστές και προς όλους τους μη έχοντες. Γιατί οι μη έχοντες είναι αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τα διόδια, ειδικά όταν απαιτείται για εργασιακούς λόγους να μετακινούνται καθημερινά. Διεκδικούμε να μπορεί να πληρωθεί επίσης το  αρχικό ποσό (χωρίς τα πρόστιμα) με δόσεις, κάτι που σήμερα δεν επιτρέπεται!
·        Συνεχίζουμε τον αγώνα για να εκδιώξουμε τους εργολάβους που αρμέγουν το Δημόσιο και τον κόπο του ελληνικού λαού, μαζί και τα μνημόνιά τους.
Όλοι και όλες αύριο 4/2 στις απεργιακές συγκεντρώσεις, 10:30 στις πλατείες Κοζάνης-Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας