Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Λαϊκή Ενότητα ΠΕ Κοζάνης: Συμπαράσταση στους πρόσφυγες και τους εθελοντές της Λευκόβρυσης Κοζάνης

Η ΕΕ δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο και στο προσφυγικό, πετώντας την –ήδη κουρελιασμένη- μάσκα της «δημοκρατίας».Το σύνολο των χωρών της ΕΕ υψώνει ένα τεράστιο «απαγορευτικό» στους πρόσφυγες που η ίδια η ΕΕ σε μεγάλο βαθμό ξερίζωσε από τις πατρίδες τους. 
Κυβερνήσεις, στρατός, αστυνομία, ΝΑΤΟ, FRONTEX, ρατσιστές και νεοναζί, όλος αυτός ο συνασπισμένος συρφετός επιστρατεύεται στην αθλιότητα: να εξοντώσει, να αποτελειώσει τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου.
Οι βόρειες χώρες προσπαθούν να φράξουν το δρόμο στους πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ και ΠΓΔΜ-Σερβίας. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι προσφυγικές ροές ξεκίνησαν ήδη να «περιορίζονται» προς τα βόρεια, με περισσότερους από 5.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους αυτή τη στιγμή  μόνο στην Ειδομένη.
Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης Κοζάνης φιλοξενούνται περίπου 370 πρόσφυγες και προσφυγόπουλα, κι έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση και την υλική στήριξη του απλού κόσμου.
Δεν θα καθίσουμε άπραγοι να βλέπουμε να υποφέρουν, να αρρωσταίνουν, να πεθαίνουν οι πρόσφυγες και τα προσφυγόπουλα δίπλα στο σπίτι μας.
Αν η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή να στηρίξει τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο και να ευθυγραμμιστεί με τη γραμμή της ΕΕ για να κάνει το «βίο αβίωτο» στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, όλοι εμείς οι «από κάτω» θα παλέψουμε κόντρα στο ρατσισμό και τον κανιβαλισμό τους.
Όχι μόνο γιατί μπαίνουμε στη θέση τους, όχι μόνο γιατί αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση τους, αλλά γιατί μόνο συλλογικά, ριζοσπαστικά και αριστερά, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο. Ή όλοι μαζί ή κανείς. Ή για όλους ή για κανέναν μας.
Όλοι εμείς οι νέοι και οι νέες, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, τα θύματα των μνημονίων το επόμενο διάστημα πρέπει να έχουμε ένα σύνθημα σαν οδηγό για δράση:
Οι πρόσφυγες θα ζήσουν. Τα  μνημόνια θα πεθάνουν.

Η Λαϊκή Ενότητα ΠΕ Κοζάνης στέκεται 100% αλληλεγγυα στους πρόσφυγες και τους εθελοντές που ήδη έχουν σπεύσει μαζικά να δείξουν την ανθρωπιά τους.

Ενθαρρύνουμε κι εμείς τον κόσμο της περιοχής, τα μέλη και τους φίλους μας να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια.
Επίσης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης διαθέτουμε (κατόπιν επικοινωνίας) και τα γραφεία μας στην Πτολεμαϊδα, Οδό 25ης Μαρτίου 23 (δίπλα στην Εθνική Τράπεζα), 1ος όροφος.
 Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972 81 41 99 .
Οι τρέχουσες ανάγκες, σύμφωνα με τους εθελοντές, κυρίως είναι οι παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας