Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Υπόθεση «Σώρρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού – Η δριμύτατη επίθεση από την αντιπολίτευση και η απάντηση του δημάρχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταιγισμό "πυρών" από την αντιπολίτευση δέχτηκε ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, σχετικά με τα διαδραματισμένα στη συγκέντρωση των οπαδών του Ε.ΣΥ. του Αρτέμη Σώρρα το Σάββατο 23.1.2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του ιδίου και μελών της παράταξής του, εστιάζοντας στην αλγεινή αντιμετώπιση του θέματος από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας και την οργισμένη αντίδραση του μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, που εκφράστηκε με επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.
Στη "λασπολογία, την παραπληροφόρηση και τη ρουφιανιά που περισσεύει σ’ αυτή την αίθουσα", απέδωσε ο δήμαρχος Θανάσης Κοσματόπουλος τη διάσταση που έχει πάρει το όλο θέμα, εμμένοντας στη γνωστή του θέση ότι "το νόμισμα έχει δυο όψεις, εμείς δεν χάνουμε τίποτε, αλλά άμα ‘κάτσει’ κλπ κλπ" και υπερασπιζόμενος τη θέση του σαν χριστιανός (‘έχω κτίσει 4 εκκλησίες!’).
Η όλη συζήτηση, που έγινε στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού την περασμένη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016,  κύλησε σε κλίμα έντασης, όπου δεν έλειψαν και οι προσωπικές αντεγκλήσεις εκατέρωθεν με ολίγα "γαλλικά".
Συνοπτικά οι τοποθετήσεις  των συμβούλων αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης με τη χρονική σειρά που έγιναν, καθώς και το κλείσιμο της συζήτησης από το δήμαρχο, έχουν ως εξής (στο συνημμένο ΒΙΝΤΕΟ μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένες όλες τις τοποθετήσεις):
- Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε ότι "το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες αρνητικότατων σχολίων από τα μέσα ενημέρωσης, όχι μόνο τοπικής εμβέλειας αλλά και εθνικής… Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο όρκος που έδωσαν οι παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση και η συμμετοχή στελεχών της παράταξής σας. Ακόμη πιο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δική σας τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία ‘ο δήμος βοήθησε στο άνοιγμα των γραφείων (της οργάνωσης)’… και ότι ‘η μόνη μας ελπίδα είναι η συνάθροιση αυτή’. …Η ζημιά που κάνετε στον τόπο μας με τη στάση σας, τη συμπεριφορά σας και την εκφορά του λόγου σας, ή την ανυπαρξία σας με την μη παρουσία σας στο δήμο, είναι τεράστια…"
- ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πολυδεύκης Λιάκος ανέφερε ότι "σαν πρόσωπο μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, δεν μας αφορά, είναι δικαίωμα από το νόμο, σαν δήμαρχος όμως πρέπει να είναι προσεκτικός, διότι αυτά που έγιναν τελευταία ήταν απαράδεκτα. Εδώ είδα να ορκίζονται ο κ. Τέτος και ο κ. Ζάκης. Αυτά είδα στο διαδίκτυο. Αν έκανα λάθος ζητάω συγνώμη…".
- Λάβρος ήταν και ο επόμενος ομιλητής, ο ανεξάρτητος σύμβουλος -πρώην και αντιδήμαρχος της συμπολίτευσης- Φώτης Ζυγούρης που απέδωσε τη ρήξη στην παράταξη, στην αντιπαράθεσή του με το δήμαρχο για το θέμα "Σώρρα". Συγκεκριμένα ανέφερε ότι "ήμασταν μάρτυρες σε μια προσυνεδρίαση , όπου ως πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής ήταν οι συγκεντρώσεις του Αρτέμη Σώρρα. Ήμουνα αυτός που αντιστάθηκα  και είχα δριμεία αντιπαράθεση με το δήμαρχο. Αυτό πιστεύω ότι ήταν η αρχή της ρήξης για την παράταξη…». Συνεχίζοντας είπε ότι "η συγκεκριμένη διαδικασία (της συγκέντρωσης) προκάλεσε το μένος της θρησκευτικής ηγεσίας και θα διαβάσω την τελευταία παράγραφο της επιστολής (εδώ είχαμε την αντίδραση του προέδρου του σώματος)…" με τη γνωστή απόληξη "…αναμένομεν την επιστροφή σας εις την αλήθειαν του Χριστού, εν αντιθέσει μην τολμήσετε να έλθετε προς λήψιν αντιδώρου, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να σας αποπέμψομεν"...  "Λυπάμαι για τη θεσμική σας παρουσία... Αυτά τα καρακιοζιλίκια κ. δήμαρχε όχι μόνο δεν σας τιμούν, αλλά γελάει ο κόσμος μαζί μας".
- Από την πλευρά της συμπολίτευσης ο αντιδήμαρχος Νίκος Τέτος είπε ότι "βγαίνουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και μας κάνουν τους χριστιανούς, γίνονται ‘βασιλικότεροι του βασιλέως’ και κάνουν κριτική. Δεν ξέρω αν κάνουμε σωστά που πιστεύουμε στο Σώρρα, λίγο ή πολύ, ή αν είναι σωστός ή απατεώνας, αυτό θα το δείξει η ιστορία…". "Εκτρέφετε το αυγό του φιδιού", ήταν η παρεμβολή του Κωνσταντόπουλου.
- Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζάκης ξεκαθάρισε τη θέση του, λέγοντας ότι "εγώ ήμουνα εξ αρχής με τον Σώρρα. Ήρθα επί προσωπικού και δεν μπορεί κανείς να με εμποδίσει…".
- Σαφείς αποστάσεις κράτησε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Μίλτος Ζορμπάς θεωρώντας (για την οργάνωση Σώρρα) ότι "δεν έχει βάσιμες κατευθύνσεις, υπάρχει πολύ αοριστολογία και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις που να αφορούν τους Ο.Τ.Α.. Πιστεύω ότι το μόνο που σκέπτονται είναι να κάνουν κόμμα για να μπορούν να κατεβούν στις εθνικές εκλογές, που είναι δικαίωμά τους. Εγώ τουλάχιστον ως άτομο και πιστεύω και άλλοι ξεχωριστά, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε επειδή ο δήμαρχος ή ο x’ αντιδήμαρχος μπορεί να ασπάζεται αυτές τις δραστηριότητες…".
- τη συζήτηση του θέματος έκλεισε ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού Θανάσης Κοσματόπουλος, αναφέροντας σε έντονο ύφος ότι "η λασπολογία, η παραπληροφόρηση και η ρουφιανιά περισσεύει σ’ αυτή την αίθουσα» και συνεχίζοντας περί «διπλού νομίσματος που αν ‘κάτσει’. …Για τον όρκο το είπα ξεκάθαρα δεν ορκίζομαι…, κάποιοι ρουφιάνοι, το τονίζω, πιάσαν το Δέσποτα και του είπαν ορκίστηκε ο δήμαρχος, και έκανε κι έρανε στο Δία και σ’ αυτά. Λοιπόν προκαλώ και το Δέσποτα και οποιονδήποτε παράγοντα, αν νομίζει ότι είναι πιο χριστιανός από μένα είναι πολύ γελασμένος. Μέχρι τώρα έχω κτίσει 4 εκκλησίες και δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ορθοδοξία μου…".
(ΣΗΜ. Χρονικός εντοπισμός στο ΒΙΝΤΕΟ: από 00:00 Κωνσταντόπουλος, 06:40 Λιάκος, 09:50 Ζυγούρης, 16:00 Τέτος, 20:07 Ζάκης, 20:43 Ζορμπάς, 22:37 Δήμαρχος)
Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr
      

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το http://alfeiospotamos.gr
Αλφειός: ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ! ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ , ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ , ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ! ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΜΑΣ !
ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ , ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ , ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ , ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ !!! ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΙΓΟΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΞΙΟΣ ! ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυδεύκης (Μυθολογία)ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%B7%CF%82_%28%CE%9C%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%29

Ανώνυμος είπε...

κριμα αι βρες και σας ειχα σε εκτιμηση,γιατι δεν τα βαζεις ολα τα σχολια οπως αυτο με το φωτακη!σας τσονταρει και σας ωστε να επιλεγεται τα σχολια;;;;;;;;;;;;;

xxguestxx είπε...

Ολοι αυτοι αποδυκνειουν περιτρανα οτι μας ψεκαζουν και τις επιπτωσεις που εχουν οι ψεκασμοι πανω σε μεριδα συμπολιτων μας.

Εδω και 4 χρονια οι ψωραιοι μας πρηζουν για την τραπεζα ανατολης, μυρια δισσεκατομυρια και μυστικα καταπιστευματα. Αλλα κανεις δεν ειδε το ευρο τους, αντιθετως οι ψεκασμενοι χρηματοδοτουν το κινημα του περιφερομενου αταλαντου θιασου.

Αλλα ειπαμε, η βλακεια ειναι ανικητη.

Ανώνυμος είπε...

Σας εχουμε παρει χαμπαρι Κ.Κωνσταντοπουλε τα επιχειρηματα σας και η υποκρισια σας ειναι μονον για γελια.....Τελος παντων κοιταξτε να υπηρετησετε καλα τα κομματα σας που μας εφεραν σε αυτο το χαλι,Δεστε ποιους υπηρετειτε καντε μια αυτοκριτικη και παψτε να κατηγορειτε ατομα που δεν εχουν κανει κανενα κακο σε αυτον τον τοπο και προσπαθουν να βρουνε λυσεις χωρις προσωπικο οφελος και τα εξοδα των γραφειων των ΕΣΥ μην φοβαστε δεν εχει δωσει δραχμη ο Δημος,Ειναι η πρωτη φορα που συμπολιτες σας εδωσαν χρηματα απο το υστερημα τους για να γινει κατι σε αυτον τον τοπο. Και κανεις σας δεν το εκτιμησε.Δεν πειραζει η ιστορια και ο χρονος θα δειξει.....

Ανώνυμος είπε...

βρε δεν πανε να ορκιστουνε και στα τοτεμ των ινδιανων ...ΙQ ραδικιου .Αλλα με κατι τετοια μας αποκοιμιζουν για να περναν τα σοβαρα απαρατηρητα

Το Προφίλ μας