Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΖΙΑΝΗ

Το αδιαχώρητο έγινε στο 2ο σεμινάριο, το οποίο έγινε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ, και αφορούσε σε χορούς και δρώμενα του Μεγάλου Μοναστηριού της Βόρειας Θράκης, από τον κύκλο σεμιναρίων  που διοργανώνει ο πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος Κοζάνης « η Κόζιανη».
 

 
Πάνω από ενενήντα άτομα βρέθηκαν στη λέσχη του συλλόγου όπου παρακολούθησαν την  εισήγηση του απολαυστικού και ακούραστου εισηγητή Αποστόλη Σβάνα ο οποίος ήρθε από την πόλη της Καρδίτσας να μας δείξει  τους χορούς και δρώμενα έτσι όπως τα  κατέγραψε και μελέτησε ο ίδιος.
Την εισήγηση την παρακολούθησε πολύς κόσμος μέλη του συλλόγου Κόζιανη, μέλη άλλων συλλόγων της πόλης και  χοροδιδάσκαλοι. Επίσης είχαμε συμμετοχές από την γειτονική Πτολεμαΐδα, τα Σέρβια, τη Λάρισα.
Η διοργάνωση ήταν αρκετά καλή και βελτιωμένη από την προηγούμενη φορά , η οποία συνεχώς και θα βελτιώνεται γιατί το μεράκι και η αγάπη των ανθρώπων του συλλόγου είναι πολύ μεγάλο.
Στο τέλος πάνω από τριάντα άτομα μέλη όλων των συλλόγων που συμμετείχαν στο σεμινάριο μεταφερθήκαμε σε ταβέρνα της πόλης όπου εκεί ανταλλάξαμε γνώμες, χαλαρώσαμε και χορέψαμε Θρακιώτικα, μιας και η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας