Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Σιγά μωρέ τώρα!

Του Ι. Κ Πρετεντέρη
Ομολογώ ότι με εκπλήσσει σταθερά η έκπληξη της κυβέρνησης κάθε φορά που στουκάρει στην πραγματικότητα. Εδώ και δώδεκα μήνες, πολιτεύεται αμέριμνη με το δόγμα «σιγά μωρέ τώρα!».
Σιγά μωρέ τώρα που θα μας πει όχι η Μέρκελ - «ούτε μία στο εκατομμύριο!» που έλεγε και ο Πρωθυπουργός.
Σιγά μωρέ τώρα που θα κόψει τη ρευστότητα ο Ντράγκι.
Σιγά μωρέ τώρα που θα κλείσουν οι τράπεζες.
Σιγά μωρέ τώρα που θα μας διώξουν από το ευρώ.
Σιγά μωρέ τώρα που θα υπογράψουμε νέο Μνημόνιο.
Σιγά μωρέ τώρα που θα μας βγάλουν από τη Σένγκεν.
Ολες οι προειδοποιήσεις επί όλων των θεμάτων θεωρήθηκαν επινοήσεις του Τύπου, της διαπλοκής, των συντηρητικών κύκλων, της παραπληροφόρησης, της «τρόικας εξωτερικού» ή/και της «τρόικας εσωτερικού».

Και όλες οι προειδοποιήσεις επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας. Είναι η πρόσκρουση στην πραγματικότητα, που λέγαμε.

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Εχω την υποψία ότι η κυβέρνηση πολιτεύεται με την πεποίθηση ότι δεδομένα είναι μόνο όσα αποδέχεται η ίδια. Τα άλλα είναι απλώς κακόβουλες επιδιώξεις ή διαδόσεις.

Η περίπτωση της Σένγκεν είναι χαρακτηριστική. Δεν υπήρχε κανένας που να μην είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα - πολιτικός, δημοσιογράφος ή στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης...

Ακόμη και ο αρμόδιος υπουργός έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Μεταξύ πολλών άλλων τα γράφαμε κι εμείς εδώ στις 10 Ιανουαρίου - «ο κλοιός σφίγγει!».

Η κυβέρνηση όμως προτίμησε να μην ακούσει. Προτίμησε να εφησυχάσει ακούγοντας τη δική της ρητορική περί αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και άλλων τινών. Προτίμησε να τυλίξει την αναποτελεσματικότητα σε αμπαλάζ ιδανικών.

Τώρα τρέχει. Μόνο που η καταστροφή (για άλλη μια φορά) απειλεί όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Διότι από τη Σένγκεν δεν θα βγει μόνο η κυβέρνηση ή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βγει η Ελλάδα. Και ουδείς γνωρίζει πότε, πώς και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσει να επανενταχθεί.

Η αλήθεια είναι απλή και πικρή: μόνο αν πάρουν σοβαρά την απειλή, θα μπορέσουν να την αποτρέψουν!..

Εκτός κι αν συνεχίσουν να βαδίζουν στον δρόμο της εξόδου, αμέριμνοι και βέβαιοι ότι «σιγά μωρέ τώρα, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση!».
Γ Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας